Hírek

2005.04.07. 07:01

Margaréta a börtöntől sem fél

Parcsami Gábor

– Alig várom, hogy végre nyár legyen, és mehessek Görögországba – mondja Szabó Margaréta. – Anyai részről minden rokonom ebben a csodálatos országban él. Athénban éppúgy otthon érzem magam, mint Budapesten. Idén az athéni két hónapos nyaralásom alatt egy görög nyelvtanfolyamon is részt veszek, hogy tökéletesítsem a már meglévő tudásomat.

Margaréta anyai rokonai között több színész is akad. – Az egyik unokatestvérem színész, a férje pedig filmrendező – árulja el. – Ráadásul még a nagynénik között is van egy színésznő. Mikor legutóbb egy családi ünnepkor összetalálkoztunk, eldöntöttük, mielőbb készítünk egy közös nagyjátékfilmet.

Margaréta a  Tivoli Színházban A pókasszony csókja című előadásban Martaként látható. – Terence McNally műve egyenesen káprázatos, imádjuk játszani – avat be.

Margaréta látható lesz a Budapesti Kamaraszínházban a Nyolc nő című darabban. - Most kezdtük próbálni Robert Thomas Nyolc nő című művét, amelyben én játszom Louise-t – meséli. – Az izgalmas krimi, amelyből film is készült, egy vidéki kúriában játszódik. A karácsonyi készülődés közben a ház urát holtan találják szobájában. A jelenlévő nyolc nő mind gyanús, de hogy ki a gyilkos, az csak a darab legvégén derül ki.

A sikeres színésznővel nemcsak jó dolgok történnek. A napokban tilos parkolásért nyolcezer forintra büntették meg. Összeszólalkoztam a parkolóőrrel, mert szerintem jogtalanul büntetett meg – mondja. – Nem egy nagy összegről van szó, de az igazságérzetemet sérti a dolog, nem hagyom annyiban. Ha kell bírósághoz fordulok, de semmiképpen nem fizetem ki. Akár le is ülöm.

Szabó Margaréta

Budapest, 1979. április 11.

1998: Erkel Ferenc Zeneiskola, jazzének szak

Főbb szerepek: Letta (Az ügynök halála), Lioba nővér (Tüzes Angyal), Kitty (Charley nénje), Filmek: Kinder Garden (2004), Anarchisták (2000), Barátok közt (1998)

1998: Erkel Ferenc Zeneiskola, jazzének szak

Főbb szerepek: Letta (Az ügynök halála), Lioba nővér (Tüzes Angyal), Kitty (Charley nénje), Filmek: Kinder Garden (2004), Anarchisták (2000), Barátok közt (1998) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!