Hírek

2005.04.05. 06:54

Kudarcok után is vidáman

Jókedvűen dolgozunk tovább – mondta Michael Schumacher az ámuló újságíróknak a sivatagi leégés után.

Hegyi Áron

[caption id="" align="alignleft" width="291"] Michael Schumacher annak ellenére is dicsérte az új autót, hogy eddig nem sok örömét lelte benne
[/caption]A zsinórban hat éve verhetetlen olasz istálló az első két futam kudarca után nem habozott tovább. Úgy döntött, Bahreinben beveti az új autót, az F2005-öst. A döntést a szakértők többsége elhamarkodottnak tartotta, a szezon kezdete óta sziporkázó Renault főnöke (mellesleg Schumacher egykori felfedezője), Flavio Briatore egyenesen megjósolta a kudarcot.

Ami be is következett: a hétszeres világbajnok német még csak megcsillantott valamit régi fényéből, megszerezve a második rajtkockát. Rubens Barrichello viszont csak szenvedett, szombaton tönkrement a váltója, vasárnap pedig motort kellett cserélnie, ami automatikusan az utolsó rajtkockára taszította a brazilt. Adódik a kérdés: mivel töltötték a téli szünetet a Scuderia háza táján? A szabálymódosításokkal tisztában voltak (rossz nyelvek szerint ők alkották azokat), azaz nem foghatják információhiányra a késlekedést.

Az idő rövidsége sem lehetett akadály, hiszen a Renault, a Toyota, a McLaren és a Williams egyaránt el tudta készíteni az új autót. Erre föl a világbajnok a tavalyi autó módosított változatával kezdte az idényt, majd látva a kudarcokat, pánik lett úrrá a csapaton, megpróbálták csökkenteni
a veszteségeket. A számítás azonban nem jött be: szinte napra pontosan két év után láthatták újra azt a nézők, hogy műszaki hiba okozza egy Ferrari (jelesül Schumié) vesztét. Az autó nem egészen 12 kört bírt ki. Barrichello kocsijára sem igazán lehetnek büszkék: az utolsó körökben még a Nagykörúton is rádudáltak volna, annyira lelassult.

Örülnek a riválisok, de nem írják le a Ferrarit

Állandó körforgás a Forma–1, egyszer fent, egyszer lent. Úgy tűnik, most leáldozott a Ferrari uralma – mondják a három év alatt 3 milliárd dollárt (kb. 600 milliárd forintot) költő Toyotánál. Biztos, hogy lesznek sokkal jobbak, gyorsabbak a mostaninál. Nyernek majd futamokat is, de az is biztos, hogy idén nem a Ferrari fogja uralni a sorozatot. Könnyű győzelmet arattunk Bahreinben – állítja a Renault-főnök Briatore. Most már ideje elhinnünk, hogy valóban mi vezetünk. Persze abban biztosak lehetünk, hogy a Ferrari keményen fog harcolni, nemcsak Monacóban, hanem az egész szezonban, de ez természetes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!