Hírek

2005.04.07. 00:00

Ki őrzi az ellenőrök őrizőit a buszokon?

Izing Antal

Tegnap megint megnéztem a 80 huszárt. Csordás – szerepében Cserhalmi György – megmárt a folyóban egy osztrák őrmestert. Keményen, kegyetlenül, hogy megtudja tőle, hol a hadteste. „Hagyd, ő is csak egy katona!” kiáltják oda társai.
Mától őrök vigyáznak a BKV-ellenőrökre, ami nagyon helyes. Az ellenőrök is csak katonák, a munkájukat végzik. A baj csak az, hogy ez drága lesz. Attól félek, utcai harcok várhatók a budapesti járműveken. Mert amúgy is tele vagyunk őrhírekkel. Simon Tibor haláláért a kidobókat is felelősségre vonták. Most pedig bezárt az egyik szórakozóhely, ahol agyba-főbe vertek egy színészt. Ott sem az elkövetőn múlott, hogy nem esett emberhalál.
Ki őrzi majd a buszokon az őrök őrizőit? Mert az ellenőrt őr védi, de az őr mellé kellene még valaki. Aki az őrre vigyáz. Folytathatnám a répamesét. Kell valaki, aki a szárazrészeg ordítozásban visszafogja az ütésre lendített öklöt. Az acélbetétes bakancsot, a kéz alatt vett viperát. Melyet gazdája otthon rajzfilmnézés közben oly élvezettel háton fekve markolász.
Hiányzik valaki, aki békét hoz és egymás tiszteletére tanít. Mindig is hiányzott. Magunkra kell vigyáznunk, nagyfiúk vagyunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!