Hírek

2005.04.08. 00:00

Késelés szerelemféltésből

Megölte feleségét és anyósát egy algériai származású férfi a Pest megyei Felsőpakonyban. A tettes maga kérte a mentők segítségét rokonaihoz.

Nagy Eszter Dóra

[caption id="" align="alignleft" width="302"] A két asszonyhoz a kerítésen át jutottak be a mentők, de már nem tudtak segíteni rajtuk
[/caption]A gyáli tanárnőt, N. Borbálát (39=) és nyugdíjas édesanyját, N. Áronnét (60=) rendes, dolgos embernek ismerték a helybeliek. Rendezett portájukon csak az vált gyanússá a szomszédoknak, hogy tegnap délben megkötötték a kutyát. Az ebet ugyanis sosem verték láncra. Nem sokkal később a mentők is megjelentek a házuk előtt, akik sikertelenül próbáltak bejutni az épületbe. Végül a szomszédok segítettek nekik, akik megengedték, hogy virágoskertjeiken, kerítésükön keresztül bemászhassanak a házba. Ott vérbe fagyva találták meg a két asszonyt, segíteni már nem tudtak rajtuk.

Az egyik szobából feltartott, véres kézzel lépett ki Z. A. (34). A mentők értesítették a rendőröket. Lukácsi Zsuzsa, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese lapunknak azt mondta: az algériai férfi tolmács segítségével beismerte, hogy több késszúrással ő végzett a két áldozattal. Szerelemféltésből gyilkolt.  A férfi a helybeliek szerint az interneten keresztül ismerkedett meg N. Borbálával. Néhány hónapja voltak csak házasok. Z. A.-t őrizetbe vette a rendőrség. Az üressé vált házból még a kutyát is elvitte a gyáli gyepmester, mert senki nem maradt, aki gondozhatná.

Hallották a segélykiáltásokat

Gombikné Balogh Ildikó (39) épp a mosógépből vette ki a ruhákat, amikor a szomszéd telekre nyíló fürdőszobaablakon keresztül segélykiáltásokat hallott. A lányom látta is, amint a Borika hátraszalad a telek végében álló házhoz – mondta. Ildikó megpróbált bejutni N.-ékhez, ám a kerítés ajtaja beragadt. A szomszéd három hónapja figyelt fel a férfira, aki nem beszélt magyarul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!