Hírek

2005.04.02. 00:00

Keresztül Pest megyén

BAMA

Biatorbágy Iskolai beíratás
A 2005/2006-os tanévben tankötelessé váló gyermekek beíratása április 8-án 8.00- 18.00 és április 9-én 8.00- 12.00 között történik a Szentháromság tér 6. sz. alatt. A beíratáshoz szükséges az óvodai szakvélemény, a szülő személyi igazolványa, a gyermek személyi lapja, taj-kártyája, valamint egy fénykép és 500 forint a diákigazolványhoz. (vs)

Budaörs Névadás
A Budakeszi, vagy Névtelenként emlegetett utca neve ezentúl Csikó utca lesz. A 7288/5 helyrajzi számú közterület pedig, a környező utcák elnevezéseit figyelembe véve (Vasút, Vágány stb.), a Váltóőr utca nevet kapta. (vs)

Dabas Ingatlan a Kincsesháznak
A képviselő-testület egyetért a sajátos nevelési, oktatási igényű gyermekek általános iskolai oktatását szolgáló intézmény létrehozásával. Erre a célra felajánlja a Fő út 83. sz. alatti ingatlant a Kincsesház Alapítványnak. (vs)

Dunabogdány Civilek
Jut pénz ebben az évben a civil szervezetek támogatására. A korábbinál nagyobb összegű támogatásban részesül a Kertbarát Kör és a községi sportkör. Előbbi a klubhelység bővítésére, míg utóbbi az öltöző részleges felújítására fordíthatja a pénzt. (vs)

Nagykőrös Kitüntető címek
A város Pro Urbe a Nagykőrösért, valamint a Város Díszpolgára cím díjazottjaira a lakosság tehet jelölést. Az ajánlásokat indoklással, a szakmai életút ismertetésével 2005. április 30-ig várják. Javaslatot tehet bármely magán-, illetve jogi személy. (vs)

Piliscsaba Emléknap
Ma délután tartják a faluban a Kitelepítési emléknapot. Négy órakor mécsest gyújtanak a temetőben, utána szentmise lesz a nagytemplomban. Délután hat órakor pedig a Hauck János Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjai adnak műsort a Céhegylet termében. (vs)

Pécel Tüdőszűrés
A városban április 4. és április 21. között lehet a vizsgálatra jelentkezni. Szombat és vasárnap kivételével mindennap fogadják a pécelieket. Az átvilágító berendezést a művelődési házban állítják fel. Minden 30. életévét betöltött lakos részére a tüdőszűrés kötelező. (vs)

Szentendre Fények a Főtéren
Ma este 21–24 óra között különös látványossággal zárják a Szentendrei Tavaszi Fesztivált. Egész estés hang- és fényfestészeti kompozíciót, fényjátékot mutat be Margit Szabolcs festőművész. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!