Hírek

2005.04.05. 00:00

Keresztül Pest megyén

BAMA

Abony Régészeti leletek
A maga nemében páratlan az a leletanyag, amelyet a 4-es főút elkerülő szakaszának építésekor találtak a régészek a térségben. Szkíta temetőket és Árpád-kori településrészleteket tártak fel. (vs)

Budaörs Változik a cégtábla
A Dél-Buda Környéki Területfejlesztési Önkormányzati Társulás (DBTÖT) visszaadja a Templom tér 15. sz. alatti helyiségét az önkormányzatnak. A jövőben a Budaörs Kistérség Többcélú Társulás működik majd itt. A társaság bérleti díjat nem, de a közüzemi és egyéb költségeket fizeti. (vs)

Cegléd Új vezető
A Sporttörténeti Bizottság a közelmúltban elhunyt Tószegi Miklós utódjául Magyar Lászlót választotta elnöknek. A több évtizedes sportvezetői múlttal rendelkező Magyar László a jövőben a Cegléd Sportjáért Alapítvány kuratóriumának elnöki és a sportmúzeum vezetői feladatait is ellátja. (vs)

Diósd Nagytakarítás
Az önkormányzat április 9-én, szombaton kilenc órától közös szemétgyűjtésre hívja a rendezett és egészséges környezetért tenni kész helyi lakosokat. (vs)

Göd Ásványvíz
A városfejlesztési bizottság ma délutáni ülésén döntenek az ásványvíz hasznosítására kiírandó pályázatról. E mellett ismertetik a strandpályázatot, valamint gazdaságossági beszámoló hangzik el a szemétégetőről. (vs)

Gödöllő Testvérvárosok
Ebben az évben a város lakosai, intézményei, egyesületei, civil szervezetei és alapítványai támogatást igényelhetnek a testvérvárosokkal összefüggő eseményekhez. A pályázati nyomtatvány megtalálható a város honlapján, vagy beszerezhető a Polgármesteri Hivatalban. (vs)

Szentendre Új szerzemények
A Szentendrei Képtár Kamaratermében április 8-án nyíló kiállításon a Pest Megyei Múzeumi Igazgatóság néprajzi és történeti gyűjteményének új szerzeményei láthatók. A tárlat május 15-ig tart nyitva. (vs)

Szigetszentmiklós Önrész
A város képviselő-testülete a Pest Megyei Területfejlesztési Tanács által kiírt pályázat beadásához szükséges 200 mil-liós önrészt biztosította. A pályázatot a Kardos István Általános és Közgazdasági Szakközépiskola bővítésének támogatása reményében nyújtja be az önkormányzat. (vs)

Törökbálint Helyi tv
A felmerülő jogos igények miatt a helyi tv jelenlegi műsorszerkezete 2006-ig megmarad az adásidő 30 perccel történő megnövelésével. 2006-ban, a kampányidőszak kezdetétől heti 60 perces adásokra térnek át. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!