Hírek

2005.04.11. 00:00

Keresztül Pest megyén

BAMA

Budaörs Nincs még döntés
A Benyó Kft. április végén visszaadja az önkormányzatnak az általa bérelt Szivárvány út 3. szám alatti helyiséget. A 107 négyzetméteres épületrész további hasznosításáról később dönt a testület. (vs)

Dunabogdány LOMTALANÍTÁS
A falu portáiról április 18-án szállítják el a használhatatlanná vált holmikat. Nem viszik el az 50 kilónál nehezebb tárgyakat, sittet, törmeléket, vegyi anyagokat, autóakkumulátorokat és a többi veszélyes hulladékot. Az önkormányzat kéri, hogy az elszállítást megelőző napon rakják ki a lomokat. (vs)

Göd Klubdélután
A Napos Oldal Nyugdíjasklub április 13-án 14–17 óra között tartja következő összejövetelét a József Attila Művelődési Házban. (vs)
 
Gödöllő Beiratkozás
A tanköteles korú, leendő első osztályos gyermekük beíratására április 22-én 8 órától 18 óráig, április 23-án pedig 8 órától 12 óráig kerül sor. A beírás az óvodai javaslat és a gyermek születési anyakönyvi kivonatának bemutatása alapján, a lakóhely vagy tartózkodási hely körzetében található általános iskolában történik. (vs)

Isaszeg József Attila
Április 20-ig a József Attila Emlékév keretében több rendezvényt tartanak a településen. Április 11-én este nyolc órától „Virrasztás: zene és irodalom virradatig” címmel idézik fel a költőt zenével és versekkel. A helyszín az isaszegi Dózsa György Művelődési Otthon lesz. (vs)

Érd Átépítés
Pályázatot nyújt be az önkormányzat a Bajcsy-Zsilinszky útnak a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola előtti átépítésére a Megyei Fejlesztési Tanácshoz. A pályázaton mintegy 20 millió forint nyerhető el. (vs)

Sülysáp Névadás
Megkérdezték a település lakóit: kiről nevezzék el a Művelődési Házat. Meglepően egységesek voltak a vélemények. Szirtes Ádám, az 1989-ben elhunyt Kossuth-díjas színész nevének felvéte-lét több, mint 70 százalék támogatta. (vs)

Százhalombatta Korszerűsítés
Ebben az évben először nyújt támogatást a város az egycsöves fűtési rendszerek átalakításához. A képviselő-testület erre a célra 30 millió forintot különített el. A viszsza nem térítendő támogatás pályázat útján lesz hozzáférhető. (vs)

Szentendre Nyugdíjas szavalók
A Dunaparti Művelődési Ház Barlangjában április 12-én délelőtt tíz órakor a nyugdíjasoknak rendeznek szavalóversenyt. A ház az eseményt a József Attila Emlékév alkalmából hirdette meg. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!