Hírek

2005.04.30. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Békéscsaba JÁTSZÓTÉR
Átadták az első európai uniós szabványok alapján tervezett játszóteret Békéscsabán. Az Erzsébethelyi Lakóparkba kihelyezett eszközöket úgy tervezték meg, hogy azok használata már a két-három éves kisgyermekeknek is biztonságos legyen. Az önkormányzatok 2008-ig kaptak haladékot a játszóterek korszerűsítésére. A régi játszótereken az eszközök 90 százalékát kell átalakítani vagy újra cserélni. (fm)

Kétegyháza NOBEL-DÍJASOK
Magyarok száz éve a világ Nobel-díjasai között címmel konferenciát rendez, és a neves tudósokról tablósorozatot mutat be a kétegyházi mezőgazdasági szakképző iskola május
4-én, 10 órától. A megemlékezést annak tiszteletére állították össze, hogy száz éve, 1905-ben kapott Nobel-díjat az első magyar, Lénárd
Fülöp. (pe)

Szeged EMLÉKPARK-ÉVFORDULÓ
Fennállásának 35. évfordulóját ünnepli az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark; ez alkalomból pénteken állandó kiállítás nyílt, és könyv jelent meg a park történetéről. Az eltelt idő alatt öt kontinens 68 országából több mint ötmillió látogató kereste fel
az emlékhelyet. (szla)

Győr FOLYAMI HAJÓZÁS
A vízi közlekedés biztonságának fokozását szolgálja a folyami információs szolgáltatásoknak az a tesztrendszere, amelyet a Duna Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán alakítanak ki európai uniós forrásból – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője. (szla)

Pénzesgyőr MAJÁLIS
A Bakony szívében található, 370 főt számláló kis település április 30-án, szombaton ünnepli a csatlakozás egyéves évfordulóját. Hat finn város polgármestere is részt vesz a rendezvényen. (szla)

Miskolc BELVIZEK
Négy utat zártak le az árvíz miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Tisza, illetve a Sajó áradása miatt. Vízben áll a dél-borsodi Ároktőn a komphoz vezető útszakasz, nem lehet közlekedni a Sajóivánka és Sajókaza, a Muhi és Köröm közötti út egy-egy szakaszán, valamint Kesznyéten és Tiszaújváros között. (szla)

Nyírbátor HATÁRELLENŐRZÉS
Lezárult az európai uniós határellenőrzési akciósorozat a záhony–csapi, a beregsurány– asztélyi magyar–ukrán, valamint a csengersima-
petei magyar–román átkelőhelyen. (szla)

Paks BETEGELLÁTÁS
A paksi rendelőintézet a legjobban felszerelt intézmények közé tartozik. Ugyanilyen szintű gyógyításra számíthatnak a központi ügyeletre érkezők is. (szla)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!