Hírek

2005.04.14. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Pécs SZOBOR Pénz híján bizonytalan ideig nem kezdődhet meg az összedőlni készülő pécsi Zsolnay-szobor felújítása. Az állapotvizsgálat forintjait is adakozásból várják. A deszkapalánk a további leromlástól védi a közel száz- éves alkotást. A szakmai döntéstől több tízmillió forint függhet. (fz)

Veszprém VERSÜNNEP Hivatásos művészek már csak tizenketten versenyeztek Veszprémben, a Versünnep döntőjében. A szavalóversenyre öszszesen 258-an jelentkeztek. 63-an határainkon túlról neveztek be a versenybe. (szpa)

Győr BUSZOK A Győri Cigány Önkormányzat tagjai a jövőben az 1-es és a 14-es buszon járőröznek. A különleges felügyelet oka, hogy az utóbbi időben főleg roma fiatalok többször is zaklattak egyedül utazó fiatal lányokat. (szpa)

Komárom KÍNAIAK Komárom-Esztergom megye testvérmegyéjéből, a kínai Henanból látogatott küldöttség a megyeszékhelyre. A cél a kereskedelem, a tudomány, az oktatás, a kultúra területén való együttműködés fejlesztése. (szpa)

Salgótarján JÁTSZÓTÉR Sokan panaszkodnak, hogy nem tudják levinni a játszótérre gyermekeiket, mert nagyon sok helyen balesetveszélyesek a játékok, a homokozóban kutyaürülékek, üvegszilánkok vannak és nagyon sok a szemét. A játszóeszközök ellenőrzését 2005. június 30-ig kell elvégezni. (szpa)

Eger FŐISKOLA Összesen 160 milliárdos fejlesztés indul a magyar felsőoktatásban. Ennek keretében több beruházást végeznek az egri Eszterházy Károly Főiskolán. Közel 500 millió forintból újítják fel a főiskola Leányka úti kollégiumát, melynek során 300 férőhelyet alakítanak ki. (szpa)

Székesfehérvár AKCIÓ Az önkormányzat közterület-felügyelői, a rendőrség munkatársai és a polgárőrök jövő hétfőn közös akciót kezdenek. A közösen járőröző egyenruhások, civilek feladata a bűnmegelőzés, a rend megóvása. (szpa)

Szentkirály VÍZ Az ACNielsen piackutató cég 2005. februári felmérése alapján piacvezető lett Magyarországon a Szentkirályi Ásványvíz Kft. szénsavmentes ásványvize. Piaci részesedése mennyiség alapján 16,5 százalékos, érték szerint pedig 17,5 százalékos. (szpa)

Szekszárd KÁRTÉRÍTÉS Pert nyert a Wiedemann Rt. a megyei önkormányzattal szemben. A táblabíróság most felülbírálta a megyei bíróság első fokú döntését. A vállalkozás azért perelte az önkormányzatot, mert az 2002-ben késedelmes teljesítésre hivatkozva felmondta a pálfai szociális otthon felújításáról szóló szerződést. (hj)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!