Hírek

2005.04.19. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Szarvas DOLLÁRMILLIÓK
Feldolgozó torony, raktár és labor épül annak a beruházásnak a részeként, mely a napokban kezdődött meg a Pioneer Hi-Bred Rt. szarvasi vetőmagüzemében. A szeptember 15-ig befejeződő beruházás összköltsége 1,7 milliárd forint, mely15-20 ember számára teremt munkalehetőséget. (j)

Hajdúszoboszló PÁLYAUDVAR
Felújítják a szoboszlói buszállomást. A hatvanas évek elején épült, s noha elvégezték a szükséges karbantartási munkálatokat, mára megérett a helyzet az autóbusz-állomás felújítására. (szpa)

Kecskemét INKUBÁTOR
Ma kültéri babamentő inkubátort adnak át ünnepélyesen a megyei önkormányzat kórházában. Az eseményen jelen lesz dr. Rácz Jenő egészségügyi miniszter és Korózs Lajos politikai államtitkár is. (mj)

Kazincbarcika SZÉPSÉGVERSENY
A 22 éves Póta Krisztina nyerte meg a Barcika Szépe 2005 versenyt. Szabó Kitti a második, Lupaneszku Vivien a harmadik helyezett lett. (szpa)

Szolnok BELVÍZ
A megye egyes településein a magas belvízszint miatt korlátozták a koporsós temetést. Csak a temetők egyes részein nem lehet temetni. Dr. Debreczeni Sára, helyettes megyei tiszti főorvos elmondta, Szolnok két régi temetőjében teljes a tilalom, két másikban részleges korlátozást vezettek be. (szpa)


Pécs TERMÉSZETVÉDELEM
A Dél-Dunántúl természeti értékeinek eddiginél hatékonyabb védelme érdekében együttműködési megállapodást kötött a régióban működő zöldhatóság, a Duna-Dráva Nemzeti Park, a határőrség, valamint a vám- és pénzügyőrség. (mj)

Níregyháza KONZERVGYÁR
Végelszámolás előtt áll a Nyíregyházi Konzervgyár. Dolgozói és érdekképviseleti szervei sokszor fordultak Gazda Lászlóhoz, a Megyei Közgyűlés elnökéhez, hogy segítsen megmenteni a konzervgyárat. (szpa)

Szeged BERUHÁZÁS
Idén folytatódnak a fejlesztések a Szegedi Tudományegyetemen, jelentette be Szabó Gábor rektor. Így elindulhat a Természettudományi Kar biológiai épületének 1,3 milliárdos beruházása. (mj)

Szombathely OKMÁNYIRODA
Csütörtöktől az ügyeiket intézők internetterminált használhatnak a város okmányirodájában. A Nyugat-Dunántúlon ez az első nyilvános berendezés, amelyet még további hat követ majd, s 2006-tól az elektronikus ügyintézés is lehetségessé válik. (szpa)

Veszprém SZÚNYOGIRTÁS
Április végén megkezdik a Balaton-parton a szúnyogirtást. A Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság 30 milliót biztosít erre. (szpa)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!