Hírek

2005.04.19. 06:48

Kártyás biztosítás sportolóknak

Jelentősen könnyíti a sportolók életét a Nemzeti Sportszövetség és a Credit Suisse Life Biztosító megállapodása. A cég 200 ezer versenyzőnek nyújt biztosítást.

Riskó Márton

[caption id="" align="alignleft" width="138"] Az olimpiai bajnok Nagy Tímea fegyverétől nem véd meg a biztosítás
[/caption]A sportolók efféle támogatása nem új kezdeményezés, az NSSZ korábban az Arag Biztosítóval állt szerződésben, ám a német cég kivonult Magyarországról. Kapóra jött a világ legnagyobb pénzügyi vállalkozásai között számon tartott, svájci biztosítótársaság, amely átvette a szerződéseket, így a sportolóknak nem kell lemondaniuk a kedvezményekről.

Ötszáz forint ellenében minden versenyző regisztrációs kártyát kap, amellyel igénybe veheti a szolgáltatásokat. Az alapbiztosításért évente 214 forintot fizetnek a kártyatulajdonsok, ezért baleseti halál, rokkantság, csonttörés, illetve 28 napot meghaladó ápolás esetén táppénz-kiegészítő szolgáltatásban részesülnek. A fennmaradó összegért emelt szintű szolgáltatást nyújtó kiegészítő biztosítás köthető.

Dr. Berényi János, az NSSZ elnöke szerint a szervezet egyik fő feladata, hogy szolgáltatásokkal segítse a tagszervezetek életét és sportolóik minél eredményesebb szereplését. „Az egyik legfontosabb ilyen szolgáltatás a biztosítás. Ezért örömteli, hogy a Credit Suisse segít a cél megvalósításában” – mondta.

A pályafutás alatt és után is segít a biztosítás

A sportolók akkor kerülnek igazán nehéz helyzetbe, ha visszavonulnak. Nagy segítség számunkra ez a biztosítás – mondta Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző, aki hét és fél hónapos terhesen harmadik gyermekét várja, ezért pontosan tudja, hogy egy sportolónak mennyire nehéz megélnie versenyzés nélkül. Nagy Tímea a jövőjével kapcsolatban elmondta, amíg örömét leli a vívásban, addig nem fejezi be pályafutását. Öt-hat héttel a szülés után szeretné elkezdeni az edzéseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!