Hírek

2005.04.07. 07:26

Karórákon a mobiltelefonok árnyéka

A karórák gyártásával foglalkozó cégek arra panaszkodnak, hogy a mobiltelefonok térnyerését követően jelentősen visszaestek az eladásaik – írta a Világgazdaság-online.

H. K. J.

[caption id="" align="alignleft" width="218"] A fiatalok manapság nem vásárolnak órát, inkább mobilt használnak
[/caption]„Manapság a fiatalok már nem vásárolnak karórát. Ha tudni akarják, hogy mennyi az idő, egyszerűen csak rápillantanak a mindig náluk lévő mobiltelefon kijelzőjére” – panaszkodott Patrick Besnard, a francia óragyártó ipar egyik jeles képviselője a svájci Baselban megrendezett nemzetközi óra- és ékszer- szakvásáron. Emlékezetes, hogy az elsősorban fiataloknak szánt, divatos óráiról ismert Swatch öt évvel ezelőtt egy különleges modell révén megpróbálta összeházasítani a mobiltelefont a karórával.

A francia óragyártók szakszervezete egyébként nemrégiben beperelte az egyik francia mobiltelefon-szolgáltatót. Mondván, annak reklámja sérti az órakészítők érdekeit. A reklámban rossz fényben tüntetik fel az órákat, és egy békebeli hagyományos órát kidobnak egy szemeteskukába. A svájci órások érdekképviselete ugyancsak sötéten látja a helyzetet: az idei esztendő első két hónapjában mindössze 1,2 milliós eladási darabszámot regisztráltak, ami több mint 25 százalékos visszaesést jelent. A gyártók abban bíznak, hogy a távol-keleti piacra szállított olcsóbb modellek, illetve az igényesebb európai vásárlóknak szánt drága órák továbbra is nagy népszerűségnek fognak örvendeni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!