Hírek

2005.04.30. 00:00

Évekig robbanószerkezet alatt ítélkeztek a bírók

Nemrégiben Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnöke a bírákra leselkedő veszélyekről nyilatkozott a sajtónak. A főbírói észrevételek szerint akkoriban a tárgyalótermek biztonsága és biztosítása volt az egyik nagy hiányossága a hazai igazságszolgáltatásnak.

Sz. Sz.

Sokan ugyanis élet kioltására alkalmas eszközöket is megpróbálnak becsempészni az épületekbe. Lomnici Zoltán azt azonban nem is sejtette, hogy munkájuk során az LB épületében is életveszélybe kerülhetnek az ott dolgozó személyek. Ugyanis a napokban derült ki, hogy több mint hatvan évig egy kiélesített robbanószerkezet alatt ítélkeztek Magyarország legmagasabb bírói fórumának bírái. A Markó utcai székházban a napokban fedezték fel a kézigránátot. A második világháborúból itt maradt szerkezetre egy tetőtéri átépítés után találtak rá az ott dolgozó munkások. A veszélyes eszköz azonnali elszállítása miatt teljesen ki kellett üríteni a bíróságot. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!