Hírek

2005.04.27. 00:00

Erdeit nem érdeklik a pletykák

Nem ijed meg Erdei „Madár” Zsolt, a Boksz Világszervezet félnehézsúlyú bajnoka a francia Mehdi Sahnoune-tól, akivel a tervek szerint június 18-án lép szorítóba címvédő mérkőzésen.

Riskó M.

Egyesek szerint az Universum szándékosan erős ellenfeleket választ a magyar bokszolónak, mintha az lenne a német istálló célja, hogy Madár minél előbb elveszítse trónját. Erdei nem foglalkozik a feltételezésekkel, csupán az érdekli, hogy a lehető legjobb formába lendüljön a júniusi találkozóra, amelynek helyszíne egyelőre nem ismert. Elképzelhető, hogy Németország, de az sem kizárt, hogy Horvátország ad otthont az összecsapásnak. – Nem én választom meg az ellenfeleket, azt kell legyőznöm, aki az utamba kerül – mondta a WBO félnehézsúlyú címvédője. – Ha sikerül megfelelően felkészülnöm, akkor jó esélyem lesz Sahnoune ellen. Amennyiben őt is legyőzném, az jelentősen javítana az ázsiómon.

Erdei továbbra sem látott videofelvételt soros kihívójáról, de tudja, hogy nem akárki: a francia harminc győzelem mellett csak egyetlen egyszer kapott ki profiként, volt már a WBA világbajnoka is. – Annyira nem feküdt nekem előző ellenfelem, Hernan Hugo Garay stílusa, hogy nála csak jobb jöhet – mondta Madár, akinek már most meg kell barátkoznia a gondolattal, hogy Sahnoune legyőzése esetén ismét nagynevű bunyós ellen kell majd megvédenie vb-címét. Legközelebb valószínűleg a WBA világbajnokával, a Dariusz Michalczewskit kiütő francia bokszolóval, Fabrizze Tiozzóval hozzák össze.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!