Hírek

2005.04.04. 00:00

Berci, a labrador mint szappanoperahős

A hírneves négylábú, Kalamár Tamás producer kutyája állandó szereplője a Barátok közt című sorozatnak.

Szilágyi Ágnes

Amikor Berci nem forgat, akkor sem panaszkodhat a kutyaéletre. A zsemleszínű labrador igencsak társasági lény. Mindennap elindul gazdájával a stúdióba. Amíg a producer dolgozik, Berci milliónyi játékával múlatja az időt. Igaz, aki elmegy mellette, biztosan megsimogatja. Délben lopva odaoson az ebédelő színészekhez úgy, hogy a gazdi észre ne vegye. Mert Berci úgy tud nézni, mint aki soha nem kap enni. Naná, hogy kijár neki egy-egy jó falat. Pedig a Barátok közt kedvenc ebe otthon a legfinomabb kutyaeledelt kapja. Deszszertként pedig jutalomfalat dukál neki.

Berci bárhová elkíséri gazdáját, még vendéglőbe is. Ott lefekszik Kalamár Tamás mellé, és szunyókál. Tud viselkedni, ugyanis hat hónaposan elvégezte az ebiskolát. Rácz István kiképezte, ő faragott belőle illedelmes kutyust. A labrador az útkereszteződésnél megáll, csak akkor indul el, ha a gazdija szól. Otthon, alvás előtt a nagy kosárba összehordja a lakásban széjjelhagyott játékait. Csak szólni kell neki: Berci, pakolj el! A ruhatára is divatos, minden nap más színű, mintájú kendő vagy nyakörv kerül rá. Imádja a vizet, vízi vadász. Ám a Duna-parton, ahol sétálni szokott, nem fürödhet meg. A Balatonon alig lehet kikönyörögni a vízből.

Az utcán is felismerik. ,,Ugye, ő a Berci a sorozatból?,, – kérdezgetik. Majd megkérdezik: ,,Megsimogathatom?, Berci pedig tűri a rajongók csodálatát.

Vizteleky Bertalan

Veszprém, 1998. november 14.

Kedvenc ,,kajája”: mindegy, csak k-val kezdődjön, és a jutalomfalatok

Kedvenc játéka: kopasztott gumicsirke

Kedvenc ,,kajája”: mindegy, csak k-val kezdődjön, és a jutalomfalatok

Kedvenc játéka: kopasztott gumicsirke -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!