Hírek

2005.04.13. 00:00

A mobiltelefonnál van ártalmasabb is

Malonyai Péter

Igazi örömhír, hogy a legújabb kutatások szerint a mobiltelefon egyáltalán nem növeli az agydaganat kockázatát. Néhány esztendeje még azt jósolták a hozzáértők, hogy nagy baj lesz a fejünkben, ha túl sokat nyomkodjuk a gombokat, ám szerencsére a mostani statisztika „elenyészőnek” titulálja a veszélyt.

Sajnos arra nincs hatásos, tudományos módszer, hogy az emberek csupán éljenek, s ne visszaéljenek a technika előnyeivel. Jómagam könnyű szívvel kiutalnék némi migrént, gyomorrontást vagy bicegést azoknak, akik fittyet hánynak arra, hogy senkit sem érdekel, körülöttük mit beszélnek, és kivel. Képtelenek kikapcsolni – a szó legszorosabb értelmében. Egyébként is ezer és ezer módon fertőznek, tompítanak bennünket a divat égisze alatt, tort ülnek a védőgázok, adalékok, színezékek, melléktermékek, lassan már az a szokatlan, ami tiszta, természetes. A mobil tehát hiába megy a mennybe, nincs hiány az ártalmakban.

Na ja, az élet a legkárosabb szenvedély.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!