Hírek

2005.04.16. 10:47

A Fenoménra nincs szüksége a kapitánynak

Brazíliában minimum földindulás követheti Carlos Alberto Parreira bejelentését. A válogatott szövetségi kapitánya úgy fogalmazott, hogy Ronaldo nem illik a gárda jelenlegi játékrendszerébe.

Szabó Tamás

A brazilok júniusban Németországban, a Konföderációs Kupán szerepelnek, az első körben Görögország, Japán és Mexikó lesz az ellenfelük. A szövetségi kapitány, Carlos Alberto Parreira a viadalra új játékrendszert dolgozott ki, a felállást először április 27-én Sao Paolóban, az Argentína elleni barátságos mérkőzésen tesztelheti. Elsőre hihetetlennek tűnik, de Parreira legújabb tizenegyében nem jut hely Ronaldónak. „Nem illik az új 4-2-2-2-es rendszerbe a játéka – indokolt Parreira. – Elől Adriano és Ronaldinho játszana, mögöttük Kaká és Robinho kapna szerepet. Adriano jelenleg a világ legjobb játékosa, neki helye van a válogatottban.”
Ronaldo mellőzésének természetesen volt előszele. A Real Madrid csatára februárban Parreira meghívója ellenére nem utazott el Hongkongba a brazil válogatott barátságos mérkőzésére. Magánügyre hivatkozva mondta le a szereplést. Ronaldo azóta a Konföderációs Kupa kapcsán is megszólalt, a klasszis csatár úgy nyilatkozott, hogy a torna helyett inkább pihenni szeretne. „Ez nem vall profi hozzáállásra” – reagált szűken Parreira.
Parreira régi játékrendszere Ronaldóval az élen világbajnoki címet hozott Brazíliának. A Real Madrid csatára remekelt a 2002-es ázsiai tornán, ő lett a viadal gólkirálya. Azóta két év telt el, s Ronaldo semmit sem nyert a spanyol sztárcsapattal, míg Adriano kivívta a világ elismerését. Pazar teljesítményt nyújt az Interben.
Ha Parreira új rendszere megbukik az argentinok ellen, meglehet, kénytelen lesz viszszaállni a jól bevált, régi, nyerő formulához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!