Hírek

2005.03.24. 00:00

Zalatnay Sarolta sorsa már csak az államelnökön múlik

n Sz. L.

Elkészült a kegyelmi kérvénynyel Zalatnay Sarolta védője, Hegedűs László. Az ügyvéd két héten belül be is nyújtja azt Mádl Ferenc köztársasági elnöknek címezve az Igazságügyi Minisztériumnál. A minisztérium véleményezi a kérvényt és továbbítja azt az elnöknek.
A kegyelmi kérvényben az ügyvéd kifejti, hogy Zalatnay egészségügyi állapota a börtönben jelentősen romlott. Védence nevében azt kéri, hogy a súlyos egészségügyi problémák miatt az államelnök függessze fel a csalásért három évre elítélt művésznő büntetését. Két orvos szakértő is megállapította, hogy az elítéltet nem tudják megfelelő egészségügyi ellátásban részesíteni a börtönben. A büntetés-végrehajtás mégsem engedélyezte Zalatnay büntetésének három hónapos felfüggesztését. A döntés joga hamarosan Mádl Ferenc kezébe kerül. Ha Cini számára kedvezően dönt, akkor még az igazságügyminiszternek is ellen kell jegyeznie a döntést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!