Hírek

2005.03.07. 07:04

Újrakezdte az Európa-bajnok

Wirth Gabi visszatért! Rajthoz állása volt a hét végi asztalitenisz országos bajnokság egyik legnagyobb meglepetése.

Schiller Zsolt

Az Európa-bajnoknő részvételét viszont messze nem fogadta olyan öröm, mint néhány éve Klampár Tibor indulását. Nem fordultak el látványosan a társak, ám nem keresték a társaságát.

Az 1991-es bajnokság győztese a KSI színeiben szerepelt a versenyen. A selejtezőben egy győzelem, s egy vereség után csoportbeli harmadik meccsén győznie kellett a továbbjutáshoz. Küzdött becsülettel, de bukta az első és a harmadik játszmát, végül 3:2-re nyert és a négyesből elsőként jutott a 32 közé. Hiába reménykedett, a főtáblán Simon Nórát kapta. A roppant csinos, magas lány 4:1-re verte a visszatérőt. – Ha csak a ziccereket beütöm, nyerek – mondta Wirth Gabriella. – Persze nincs min csodálkozni, hiszen másfél évig ütőt sem fogtam a kezemben. Csak magamnak akartam bizonyítani, ugyanis többen leírtak.

Elmesélte, hogy nehéz időszakon van túl, mert édesapja fél éve elfordult tőle és testvérétől (a szintén egykori pingpongos Verától), mostanság nem tartják a kapcsolatot. Két hete temették a keresztanyját, ráadásul egy rossz kapcsolaton van túl. Igaz, mostani párja sokat segít neki. – Bátorfi Pista bácsi edzett velem és lelkileg is támogatott – folytatta. – Volt egyesületemben viszont csak Ormai Laci bácsi segített, mások inkább ellenem tettek. Jó példa erre, hogy három évvel ezelőtti társammal, Demeter Lehellel beneveztünk vegyes párosba, az utolsó pillanatokban mégsem engedték, mondván, egy „statos” játékossal kell játszania. Én pedig pár nélkül maradtam.

Folytatni akarom

Jó volt újra érezni a versenylázat, bár a meccsek előtt már nem izgult – tudtuk meg. A viadal előtt nem is tudta, hogy milyen rendszerben rendezik meg, de legalább egy meccset nyerni akart. Teljesítette. Sőt, a főtáblára jutott. De sajnálta, hogy nem indulhatott vegyes párosban. – Nem vették el a kedvemet – értékelt Wirth. – Ahhoz képest, hogy milyen keveset edzettem, nem ment rosszul. Sokáig nem tudtam, mit tegyek, most kezd visszajönni az önbizalmam. A sport erőt ad az újrakezdéshez is. Remélem, kapok itthon szerződést valamelyik csapatnál. Ha nem, akkor lehet, hogy külföldön próbálkozom. Egy biztos, folytatni akarom!

Wirth Gabriella

Született: 1971. július 5., Budapest

Klubjai: Statisztika, Szekszárd, KSI

Legnagyobb sikerei: Top 12-győztes (1990),

Európa-bajnok csapatban és női párosban,

ezüstérmes vegyes párosban,

bronzérmes egyesben (mind 1990),

Eb-ezüstérmes női párosban (1992)

bajnokság egyik legnagyobb meglepetése. Schiller Zsolt -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!