Hírek

2005.03.05. 00:00

Torlódások már holnaptól

A Baross téren folytatódik a 4-es metró építése, ezért vasárnaptól teljesen lezárják a Keleti pályaudvar előtti részét. A Kerepesi út, a Rákóczi út és a Thököly út felől érkező autósok komoly dugókra számíthatnak.

Zsidai Péter

A forgalomelterelésre a 2-es metró állomása új kijáratának és gyalogos-aluljárójának megépítése miatt kerül sor. Másik kijáratra azért van szükség, mert a 4-es metró állomásának építésekor a 2-es metró jelenlegi kijáratát le fogják zárni. Az ígéretek szerint júniusig tartó munkálatok után az átalakított parkolóban lesz a 7A, a 78-as busz és a 80-as troli végállomása. A 4-es metró Baross téri építkezései egészen 2006 végéig tartanak, amelyek újabb forgalomeltereléssel járnak majd. Csak a 7-es, a gyors 7-es és a gyors 173-as autóbuszok megállói maradnak egy helyben.

A 7A autóbusz a Rákóczi úton érkezik a Baross térre és az egykori villamosvágányok helyén áll meg. A gyors 73-as és 173É autóbusz a pályaudvar előtti járdán kialakított végállomásról indul. A Thököly úton és a Keleti pályaudvar melletti állomáson is megáll, míg a Nefelejcs utcai megálló megszűnik. A 78-as és a 7-es autóbusz Buda felé haladó megállója mögött áll meg. Ezeken kívül költözik a 67V, a Pólus-busz és a 78É megállója is.

Mit építenek?

Húsz méter mély gödröt ásnak az új kijárathoz, aluljáróhoz, amelynek első szakasza a Festetics utcához kapcsolódik.

A Kerepesi úti parkolót az építkezések miatt szintén lezárták. Itt lesz az új kijárat, amely a parkoló területén csatlakozik a felszínhez. Áthelyezik és felújítják az építési területen és közvetlen közelében lévő közművezetékeket. Új aszfaltburkolatot helyeznek a Kerepesi út érintett részére.

Kis változásleltár

A Kerepesi útról a Rákóczi út irányába csak egyenesen lehet haladni. Megszűnik a Thököly út felé jobbra kanyarodó két sáv. A Rákóczi útról a Kerepesi útra négy helyett csak két forgalmi sáv kanyarodik. Megszűnik a Thököly út felé balra kanyarodó két sáv. A Rákóczi útról a Thököly útra a Baross teret balról kerülve, a Rákóczi útról közvetlenül lehet majd ráhajtani a két belső forgalmi sávból. A Rottenbiller utcából nem lehet a Baross tér felé balra fordulni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!