Hírek

2005.03.17. 00:00

Töredezik az új burkolat

Töredezik a Király utca három hónapja lerakott díszburkolata. A rombolásért jórészt az ide begördülő nehéz teherautók a felelősek.

Lázin Miklós András

[caption id="" align="alignleft" width="123"] Raisz Borbála (29) tolmácsnak tetszik az új kövezet. Ám csalódással tölti el, hogy a burkolat tönkrement.
[/caption]Mállik a nemrég átadott Király utca díszburkolata. A legrosszabb helyzetben a Kazinczy utcai kereszteződés van. A közlekedési folyosó szépítésére hétszázmillió forintot költött a VI. és VII. kerületi, valamint a fővárosi önkormányzat.

– Tudunk a díszburkolat sérüléseiről – mondta lapunknak Gergely József, a VII. kerület alpolgármestere. A városatya egyben azt is hozzátette, a hibákat már jelezték a kivitelező Royal Bau Rt.-nek. A cég egyébként kereken egy év garanciát vállalt munkájára. Gergely úr véleménye szerint a környékbeliek felháborodása jogos azért, mert a kövezet ilyen hamar tönkrement. Ezért komoly felelősség terheli az itt építkező vállalatokat is. – Elképesztő látvány, ahogy az itt dolgozó munkások a friss díszburkolaton keverik a betont – dühöng a Royal Bau Rt. egyik, nevének elhallgatását kérő munkatársa. Elmondta, bosszantó, hogy az önkormányzat nem tesz meg mindent azért, hogy a nehéz teherautók ne jöhessenek be ide.

Nem felfagyás okozza az úthibákat

A Royal Bau Rt. szakemberétől megtudtuk, a díszburkolatot úgynevezett száraz technikával rakták le. Ez azt jelenti, hogy a köveket homok- és kavicságyra helyezték, így a beszivárgó víz akadálytalanul tud elszivárogni. Azaz, nincs minek megfagynia. Valóban úgy tűnik, nem a jég a hibás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!