Hírek

2005.03.31. 00:00

Támadják a polgármestert

Fóton továbbra sem tudni, mi lesz a polgármesterrel. Szent-Iványi Géza a hivatalában dolgozik, annak ellenére, hogy a képviselő-testület vizsgálatot kezdeményezett ellene.

Zsidai Péter

A fóti képviselők két héttel ezelőtt kilenc-nyolc arányban határoztak arról, hogy bírósághoz fordulnak Szent-Iványi Géza eltávolítása érdekében. Azt követően döntöttek így, hogy vizsgálóbizottságuk a városvezetőt több ügy miatt elmarasztalta.
Ő ezért fegyelmit is kapott.
A polgármester vitatja annak a döntésnek a jogszerűségét, amely alapján bírósághoz fordultak a képviselők. Szerinte a határozathoz nem volt meg a minősített többséget jelentő tíz szavazat. Ez persze nem is lehetett meg, mivel az alpolgármesteri tisztet betöltő Tamásdy László egy nappal korábban lemondott mandátumáról. Így jutottak a baloldali képviselők szavazati többséghez. A megyei közigazgatási hivatal helyettes vezetője is neki ad igazat. Barkóczy Tamás szerint a minősített többség a betöltött és betöltetlen képviselői helyekre egyaránt vonatkozik.
A hivatal törvényességi észrevételét várják: indulhat-e vizsgálat a polgármester ellen. Tamásdy azért mondott le mandátumáról, mert többször megfenyegették. Miután támogatta a polgármester felelősségre vonását, meglazították autókerekét. A balesetben majdnem életét vesztette.

Hétmilliós tarvágás

Szent-Iványi Géza polgármester szerint már hetedik éve támadják őt, aminek a fegyelmi a legújabb állomása. A vizsgálóbizottság egyik megállapítása szerint a polgármester előnytelen szerződést kötött

a fóti erdő fáinak kivágásáról a Forester Bt.-vel. Ráadásul a cég más helyrajzi számon szereplő területen végezte a tarvágást. A fák hétmilliós értékét nem fizették be az önkormányzatnak. A megbízási szerződés aláírásával a polgármester megkerülte a testületet.

Van szemétügy is

A vizsgálóbizottság szerint a polgármester a közbeszerzési törvényt megkerülve választotta ki a települési veszélyes hulladék elszállítóját. Szerintük a polgármester törvénytelenül közbeszerzési bizottság helyett csak munkacsoportot hozott létre. De ennek véleményét meg sem várva írta alá a 33 milliós megbízási szerződést. Azt is kifogásolják, hogy a szállító nem tudta igazolni, hová üríttette a 38 ezer tonna hulladékot. Szent-Iványi szerint a szerződés nem tartalmazta, hogy a vállalkozónak igazolnia kell a lerakott szemét átvevőjének adatait.

a fóti erdő fáinak kivágásáról a Forester Bt.-vel. Ráadásul a cég más helyrajzi számon szereplő területen végezte a tarvágást. A fák hétmilliós értékét nem fizették be az önkormányzatnak. A megbízási szerződés aláírásával a polgármester megkerülte a testületet. Van szemétügy is A vizsgálóbizottság szerint a polgármester a közbeszerzési törvényt megkerülve választotta ki a települési veszélyes hulladék elszállítóját. Szerintük a polgármester törvénytelenül közbeszerzési bizottság helyett csak munkacsoportot hozott létre. De ennek véleményét meg sem várva írta alá a 33 milliós megbízási szerződést. Azt is kifogásolják, hogy a szállító nem tudta igazolni, hová üríttette a 38 ezer tonna hulladékot. Szent-Iványi szerint a szerződés nem tartalmazta, hogy a vállalkozónak igazolnia kell a lerakott szemét átvevőjének adatait. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!