Hírek

2005.03.08. 00:00

Szili visszautasította a fideszes interpellációt

Stépán B.

Az Országgyűlés elnöke tegnap visszautasította azt a fideszes interpellációt, amelyben azt kérdezték a miniszterelnöktől, hogy ő vagy valamely hozzátartozója 1990. február 15. előtt együttműködött-e az állambiztonsági szolgálatokkal. Demeter Ervin szerint erre csak akkor kerülhet sor, ha azt a megkérdezetett, jelen esetben Gyurcsány Ferenc kérte.

Répássy Róbert fideszes honatya elmondta: a interpellációban felidézték, hogy a miniszterelnök többször is támogatta az ügynöktörvény MSZP-s módosítását, miszerint az állambiztonsági múlt hozzátartozik a közérdekű adatokhoz. Utaltak Szegvári Katalin levelére, amelyben a kormányfőnek ezt írta: „amikor anyósa, Apró Piroska hatalmas villájában üldögél, amelyet néhai apósának, Apró Antalnak köszönhet, aki annak idején élet és halál ura volt, eszébe jutott-e, hogy azok életével játszik, akiket többek között a kedves felesége nagypapájának is köszönhetően megzsaroltak és beszerveztek?” 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!