Hírek

2005.03.12. 07:48

Szieben kiszállt a futballból

Elmaradt a bizalmi szavazás, dr. Szieben László az MLL és az MHLL elnöke megelőzött mindenkit. Csütörtökön este jelezte, lemond a funkcióiról. A bejelentést tegnap hivatalosan is megerősítette.

Lázár Lajos

Szieben László a napokban még azt tervezte, döntsenek a klubok, igényt tartanak-e a további munkájára. A 16 NB I-es és a 14 NB I B-s csapat képviselőinek körében megoszlottak a vélemények. A nyilatkozatok alapján úgy tűnt, szoros eredményt hoz majd a szavazás, ellenétben a korábbiakkal, amikor elsöprő fölénnyel szinte „bebetonozta” magát Szieben László. A csütörtöki viharos MLSZ elnökségi ülés után határozta el, hogy megelőzi a szavazást, inkább leköszön.
„Az MLSZ vezetőivel megromlott a viszonyom, szinte semmiben sem értettünk egyet – nyilatkozta Szieben. – Nem maradt más választás, valakinek mennie kellett. Tekintettel arra, hogy a liga az MLSZ szervezete, úgy döntöttem, én megyek.” A Magyar Labdarúgó Liga taggyűlésén be is jelentette lemondását, kiválásával a ligatanács határozatképtelenné vált. A klubok képviselői megalakítottak egy háromtagú ad hoc bizottságot, mely a ligát irányítja a tisztújító közgyűlésig. Tagjai: a győri Tarsoly Csaba, a debreceni Szima Gábor és a szolnoki Ferenc Gábor. A taggyűlésen ott volt az MLSZ elnöke, dr. Bozóky Imre is, aki az eseményt követően nem kívánt részletesen kitérni Szieben korábbi kijelentéseire, mely szerint az UEFA-tól átutalt pénz elakadt a szövetségben, a Vasasnak, a Nyíregyházának, valamint a Kaposvárnak nincs leadva a müködésre jogosító engedélye.
Az MLL taggyűlése után következett a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga rendkívüli közgyűlése, ennek elnöki posztjáról is lemondott Szieben. Az évi rendes közgyűlésig a győri klubtulajdonos, Tarsoly Csaba az ideiglenes elnök. Szieben László a licencadó bizottság vezetéséről is lemondott.
Teljesen kivonult a futballból, egyik napról a másikra.

Ligában a lehető leggazdagabbak vagyunk

Ember legyen a talpán, aki eligazodik a honi labdarúgás ligáinak dzsungelében. A sorban az első az 1988-ban megalakult NB I-es liga volt, amely érdekvédelmi szerepet töltött be. Hat évvel később csatlakoztak a szervezethez a második vonal profi csapatai, akkor változott a név Magyar Hivatásos Labdarúgó Ligára (MHLL). A társadalmi szervezet pénzügyekkel nem foglalkozhatott, ezért létrehozta a Profi Liga Kft.-t. 2000-ben az MLSZ kezdeményezésére alakult meg az MLL, amely a profik bajnokságát szervezi. Rendes körülmények között az MLL lenne az „igazi”, ám nálunk három liga is létezik. Egy kicsit sok. Főként, mert ott van még a negyedik is, a Magyar Amatőr Labdarúgó Liga.

A bejelentést tegnap hivatalosan is megerősítette. Lázár Lajos Ligában a lehető leggazdagabbak vagyunk Ember legyen a talpán, aki eligazodik a honi labdarúgás ligáinak dzsungelében. A sorban az első az 1988-ban megalakult NB I-es liga volt, amely érdekvédelmi szerepet töltött be. Hat évvel később csatlakoztak a szervezethez a második vonal profi csapatai, akkor változott a név Magyar Hivatásos Labdarúgó Ligára (MHLL). A társadalmi szervezet pénzügyekkel nem foglalkozhatott, ezért létrehozta a Profi Liga Kft.-t. 2000-ben az MLSZ kezdeményezésére alakult meg az MLL, amely a profik bajnokságát szervezi. Rendes körülmények között az MLL lenne az „igazi”, ám nálunk három liga is létezik. Egy kicsit sok. Főként, mert ott van még a negyedik is, a Magyar Amatőr Labdarúgó Liga. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!