Hírek

2005.03.26. 00:00

Polgári engedelmesség, azaz a rendszer megdöntése

Balaton Balázs

Az alkalomszerűen drogot fogyasztók melletti kiállásukról elhíresült kendermagosok polgári engedelmességként feladták magukat. Lerágott csont, tették, amit szerintük tenniük kellett. El lehet dönteni, hogy jó marketingfogás volt csupán, vagy tényleg tenni szeretnének valamit a kisdrogosok védelmében. Tehát a terjesztőkre terelni a rendőrök figyelmét, nem pedig a lelkibeteg fiatalra, aki elszív naponta két füves cigit.

Tovább gondolva a magosok akcióját, feladhatná magát az összes betörő. Autófeltörő. Zsebes. És a kisebb bűncselekmények elkövetői. Kapnának szigorított fekete pontot, ülnének két hetet, majd folytatnák, amit félbehagytak. Lehet, hogy a tizedik önkéntes feladás után meggondolnák magukat és elmennének mondjuk kocsmárosnak. Mert az olyan becsületes foglalkozás. Így viszont nem kellene ekkora rendszert üzemeltetnie az államnak. Kevesebb rendőr, bíró, ügyész kellene. Hiszen úgyis feladják magukat! És jutna idejük a hatóságok embereinek a nehézfiúkat üldözni. Nem fáradnának meg a kisközértből háromszáz forintos felest ellopó hajléktalan üldözésében. Nem aludnának szolgálat közben a rendőrautóban. Szép álom ez az egész. Boldog húsvétot mindenkinek!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!