Hírek

2005.03.03. 07:32

Nincs edzője a Honvédnek

Hetek óta várták a Honvédnél, hogy megérkezzenek a Mozambikból szerződtetett labdarúgók. Végre rendeződtek a vízumgondok, a négy játékos tegnap csatlakozott a csapathoz. Az viszont még nem dőlt el, hogy hivatalosan ki lesz a vezetőedző, mert Szurgent Lajosnak hiányzik a pro licence.

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="287"] Genito (fehérben) már ősszel is a Honvéd mezében kergette a labdát, most pedig jöhetnek a honfitársai
[/caption]Viharos volt a téli bajnoki szünet Kispesten. Kezdődött a pálya körüli botránnyal, és úgy tűnt, hogy stadion nélkül marad a csapat. A közüzemi tartozások miatt nem mehettek be a játékosok a Bozsik-stadionba, és a vezetés már azon törte a fejét, hogy vidékre költözteti a Honvédet. A kispesti önkormányzat segítségével sikerült megoldani ezt a problémát, de jött az újabb gond. Az olasz tulajdonos, Piero Pini fél csapatra való játékossal bontott szerződést, és elköszönt Bognár György vezetőedzőtől. A távozók helyére érkezett ugyan Borgulya István (Németországból), valamint Takács Tamás és Hornyák Vendel (Diósgyőrből), de a mozambiki „különítmény” vízumgondok miatt késett.
A kispestiek az utolsó pillanatban megnyugodhattak, szerződtethetik a négy mozambiki labdarúgót. A bajnoki nyitányon ott lehet a csapatban a védő Manganhiga (26) és Mano-Mano (29), a középpályás Lobo (23) és a csatár Madzina (27). Nyitott kérdés, hogy hivatalosan ki lesz a csapat edzője. A Bognár Györgyöt váltó őshonvédes Szurgent Lajos ugyanis nem rendelkezik megfelelő végzettséggel. Simon Gábor technikai vezetőtől kapott információ szerint a tulajdonosok egy-két napon belül döntenek.

Ki ülhet le a kispesti kispadra?

„A versenykiírás és a licencszabályzat pontosan meghatározza, hogy az NB I-es csapatoknál a vezetőedzőnek pro licences végzettséggel kell rendelkeznie – nyilatkozta a Reggelnek Margitai Zoltán, a Magyar Labdarúgó Liga szervezési és szakmai osztályvezetője. – Ez a nevezés egyik feltétele, ezzel minden csapat tisztában van. Alacsonyabb végzettségű edző nem végezhet munkát élvonalbeli klubnál. Ha ezt a szabályt megszegik, akkor fegyelmi eljárást kezdeményezhet a Liga. Hivatalosan felszólítottuk a Honvédet, hogy rendezze ezt a hiányosságot. A tavaszi bajnoki rajt előtti napon éjfélig be kell érkeznie, hogy ki a vezetőedző, és csatolni kell a szükséges iratokat, így a végzettségről szóló igazolást is.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!