Hírek

2005.03.17. 00:00

Mourinho, a játék ellensége

Egyeztetett Frank Rijkaarddal a szünetben – vádolta meg Anders Frisket Jose Mourinho, a Chelsea edzője.

Schiller Zsolt

A portugál mester a Barcelona ellen 2-1-re elvesztett Bajnokok Ligája első mérkőzése után támadt a bíróra, aki a napokban bejelentette: elég volt, visszavonul.
Mourinho szerint Rijkaard a szünetben beszélt a bíróval és számon kérte rajta az angolok vezető gólját. S ennek volt a következménye, hogy a svéd a második félidőben kiállította Drogbát. Mourinho az eset után kikövetelte, hogy a visszavágót az olasz Collina vezesse. Frisket azóta fenyegetik, ezért visszavonult..
– A trénerek tüzelik fel a szurkolókat. Mourinho és a hozzá hasonló emberek a labdarúgás ellenségei. Nem fogadhatjuk el, hogy emiatt kell visszavonulnia az egyik legjobb játékvezetőnek – mondta az ügy kapcsán Volker Roth, az UEFA játékvezetői bizottságának vezetője.

Ez nem a sportról szól

Puhl Sándor:

„A kívülállónak nehéz véleményt mondania Anders Frisk elhatározásáról, neki kell eldöntenie, mit lép – mondja a honi játékvezetés első embere, Puhl Sándor. – Nem jó világ ez, amíg én bíráskodtam, ilyen fenyegetés nem volt. Ez nem sport, itt már a pénz a főszereplő. Ha egy csapat nem jut tovább, jelentős összegtől esik el. Ilyenkor gyakran nem a saját soraikban, hanem máshol keresik a hibát. Általában a játékvezető a céltábla.

Meier, a közellenség

Nem a mostani az első balhéjuk az angoloknak. A tavalyi Európa-bajnokság után Urs Meier vált közellenséggé a szigetországban. A svájci bíró a portugálok elleni negyeddöntőt vezette, s az angolok azt sérelmezték, hogy hibásan fosztotta meg őket Sol Campbell góljától. A védő a 89. percben fejelt a házigazda kapujába, ami minden bizonnyal továbbjutást ért volna, így viszont büntetőkkel kiestek Beckhamék. Az angol szurkolók e-mailben, levélben és telefonon is megfenyegették a svájcit.

1500 euró az alapdíj

Az UEFA nemzetközi kupamérkőzésein – BL, UEFA-kupa – a játékvezetői alapdíj 1500 euró. Fizetik a repülőjegyet, a szállodát, az étkezést, és jár még három napra 750 svájci frank napidíj. A Bajnokok Ligájában fizetnek jobban, a sorozat hajrájában akár 5000 eurót is zsebre vághatnak. Magyarországon az NB I-ben 50 ezer forint (plusz áfa) egy meccs honoráriuma. Ehhez jöhet a bajnoki év végén a jutalom, ez a rangsorban

a legjobbnak 500 ezer forintot jelent.

„A kívülállónak nehéz véleményt mondania Anders Frisk elhatározásáról, neki kell eldöntenie, mit lép – mondja a honi játékvezetés első embere, Puhl Sándor. – Nem jó világ ez, amíg én bíráskodtam, ilyen fenyegetés nem volt. Ez nem sport, itt már a pénz a főszereplő. Ha egy csapat nem jut tovább, jelentős összegtől esik el. Ilyenkor gyakran nem a saját soraikban, hanem máshol keresik a hibát. Általában a játékvezető a céltábla. Meier, a közellenség Nem a mostani az első balhéjuk az angoloknak. A tavalyi Európa-bajnokság után Urs Meier vált közellenséggé a szigetországban. A svájci bíró a portugálok elleni negyeddöntőt vezette, s az angolok azt sérelmezték, hogy hibásan fosztotta meg őket Sol Campbell góljától. A védő a 89. percben fejelt a házigazda kapujába, ami minden bizonnyal továbbjutást ért volna, így viszont büntetőkkel kiestek Beckhamék. Az angol szurkolók e-mailben, levélben és telefonon is megfenyegették a svájcit. 1500 euró az alapdíj Az UEFA nemzetközi kupamérkőzésein – BL, UEFA-kupa – a játékvezetői alapdíj 1500 euró. Fizetik a repülőjegyet, a szállodát, az étkezést, és jár még három napra 750 svájci frank napidíj. A Bajnokok Ligájában fizetnek jobban, a sorozat hajrájában akár 5000 eurót is zsebre vághatnak. Magyarországon az NB I-ben 50 ezer forint (plusz áfa) egy meccs honoráriuma. Ehhez jöhet a bajnoki év végén a jutalom, ez a rangsorban

a legjobbnak 500 ezer forintot jelent. Anders Frisk (sárgában) vesztét Drogba (fehérben) kiállítása okozta, a játékvezető azóta visszavonult -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!