Hírek

2005.03.07. 07:01

Méretes hátrányban a Fotex

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában már a nyolc között összekerült a spanyol Ciudad Real és a Fotex, az EHF-kupában a Dunaferr is belehúzott, a német Gummersbach ellen csatázik. A Fotex hét góllal kikapott, a Dunaferr öttel nyert az első meccsen.

Schiller Zsolt

A kapus Sterbik Árpád és a jobbszélső Mirza Dzomba tavaly még a veszprémiek sikeréért hajtott, ezúttal viszont az ellenfélnél. A magyar bajnok remekül kezdett: ellépett négy góllal (2-6). Némi játékvezetői segítség, és a veszprémi hibák után fordítottak a hazaiak, s a félidőben hárommal jobban álltak (14-11). A folytatásban is rengeteg ziccert rontottak a veszprémiek, ráadásul kimaradt az összes büntetető, a spanyolok pedig nem kegyelmeztek. Sterbik kiválóan védett, Dusebajev szórta a gólokat, Dzomba pedig kíméletlenül bevágta a heteseket. Egyet időn túl is, s így 29-22-re nyert a Ciudad. Borzasztóan nehéz lesz a hétvégi visszavágó.

A Dunaferrt hiába féltették sokan, remekül küzdött a németek ellen. Stochl kapus parádézott a kapuban, Vojin tíz, Császár hét, míg Krivokapics hat gólig jutott. Az első félidőben szerzett három gólos előnyhöz még hozzátettek kettőt az újvárosiak (35-30), így maradt esély a négy közé jutásra a jövő heti második mérkőzésen.

Dániában is remekelt az új női válogatott

A DUNAÚJVÁROSI GYŐZELEM után szombaton már nyolc góllal vezetett (24-16) a magyar női válogatott Dánia ellen Aarhusban, a végére azonban kiegyenlítettek a hazaiak (27-27). Tegnap újabb barátságos meccs következett Frederikshavnben, az eredmény: Dánia–Magyarország 23-26 .

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!