Hírek

2005.03.05. 08:04

Mennyből a földönkívüli

Ma tartja kongresszusát a tíz éve alakult Magyar Ufókutató Szövetség. A hazai szakemberek színe-java számol be kutatási eredményeiről.

Váczy András

[caption id="" align="alignleft" width="278"] A többedik típusú találkozásokban vagy hisz az ember, vagy sem. Az ufókat nem izgatja, így is jönnek-mennek.
[/caption]Földönkívüli létezésében vagy hisz az ember, vagy sem. Noha kizárt, hogy a végtelen világegyetemben ne alakult volna ki az élet valamilyen formája. Hivatásos ufókutatók állítják, jönnek bizony hozzánk idegen űrlények, igaz, sajátos, rejtőzködő módon. Viszont a hitetlenek a kézzel fogható jelekre is fittyet hánynak. Persze, ezért az ufóérintett szemtanúk – hogy ne nézzék bolondnak őket – élményeikről hallgatnak, mint a sír.

 – A közérdeklődés és a kutatás egyfajta hullámvonal mentén alakul. Kilencvennégyben a csúcsponton volt, aztán zuhant. Most ismét felível – véli Pusztay Sándor, az Ufómagazin főszerkesztője, a kongresszus szervezője. – De nincs veszve semmi, a hollywoodi forgatókönyvírók gondoskodnak a szinten tartásról – teszi hozzá.

Valóban, emlékezzünk a helyes kis E. T.-re. Buzgólkodnak a téma frissítésén ufókönyvírók is. S ha más nem, annyi bizonyos, az ismeretek bővülésével tudományos tabuk dőltek halomra. Ám az egész földön túli jelenségkör elmismásolásának komoly oka van. Több ufonauta (földön kívüliekkel foglalkozó) állítja: nem éredeke egyik nagyhatalomnak sem a földöntúliak népszerűsítése. A lepottyant ufók energiabázisa hétpecsétes titok. Egyik bennfentes két szemével látott a jövevény övén fekete dobozt. Ezzel a dobozzal azt csinálhat az ember, amit csak akar. Harry Potter belesápadna az irigységbe, ha látná.

Tikolódzás, hitetlenkedés és mese mossa el a hiteles tényeket. Kiváltképp magát a csillaglényeket. Közhangulattól függően hol kezes bárányok, hol durva bunkók. Egyszer éppen a Földet mentik, máskor bárkit elrabolnak. Mi több, nem átallanak pajzán kapcsolatba lépni az áldozattal... Ideje tiszta vizet önteni a pohárba. Végére járni annak, milyen csésze-, szivar- és egyéb alakú, fényes égi jármű kalandozott mifelénk. Meg hogy magas zöldek vagy kis szürkék tanyáztak-e tavaly minálunk. És hogy a csillaglények, ha már jöttek, mit akartak tőlünk. Egyáltalán: mire számíthatunk? A kongresszuson napvilágra kerül. Vagy sem... Aki nem hiszi, járjon után. Avagy énekelje a Takáts Tamás Dirty Blues Band után: „Ufót lát a jeti, milyen mázlija van neki.”

Kisfaludy György ufókutató: „A kongresszuson a mondáink, a népmeséink, a regős énekeink földön kívüli jelenlétére utaló jegyeiről tartok előadást. Továbbra is dolgozom a gravitációs (tömegvonzáson alapuló) távcsövön és a mai energiaforrások kiváltásának lehetőségein. A földön kívüliektől Jó ötleteket kapok, viszont a technológiát nem árulják el. De ha megmondanák is, hiába: több ezer évvel előttünk járnak.”

Egely György fizikus: „Természeti megfigyelésekkel kapcsolatosan az időviharról tartok előadást. Ez a jelenség nem más, mint amikor fénylő, ködös valami veszi körül az embereket. Majd a kiinduláshoz képest más időben és más tájon találják magukat. Eleinte azt hittem, az illetők képzelődnek. De nem...Elemzem Paul Davies Hogyan csináljunk időgépet? című munkáját. Ebből kiderül, a természet sokkal okosabb a tudósoknál.”

Sós Tibor, az ufószövetség elnöke, helyszínelő-kutató: „Egy év ufóközeli élményeit gyűjtöttem egybe. Például egy időben jelentek meg ufók makói családi házban, budapesti lakásban és a tompai tanyavilágban. Sajnos, tárgyi bizonyítékkal csehül állunk. De a szemtanúk részletesen beszámoltak alakjukról, hangjukról, viselkedésükről... A kétkedés levegője lengi körül őket. Nem mernek a nyilvánosság elé lépni. Ezért az előadásom címe: Most segíts, tudomány!”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!