Hírek

2005.03.05. 08:41

Megemlékeztek a Bokros-csomagról

Teszler Vendel

Az elmúlt három-négy évben Magyarország elveszítette azt az előnyt, amelyet a kilencvenes évek szerkezeti reformjai révén elért – jelentette ki Bokros Lajos. Az egykori pénzügyminiszter azon a konferencián beszélt a honi gazdaságról, melyet a nevéhez fűződő program tizedik évfordulója alkalmából rendeztek.

„A 2002-ben hivatalba lépett kormány volt az első demokratikus kabinet, amely már első évében sem fordított gondot a költségvetési és a fizetési mérleg egyensúlyára” – mondta a Bokros-csomag szülőatyja. A pénzügyi tárca volt vezetője szerint Magyarország folyamatosan veszíti el versenyképességét, gyengül a társadalom egysége és összetartása. Bokros Lajos miután elemezte a demokratikus kormány gazdaságpolitikáját, előadásában a jelenlegi kabinetnek azt üzente: „még nem késő”. Bokros Lajos ma a Közép-európai Egyetem (CEU) tanára, és tanácsadóként is tevékenykedik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!