Hírek

2005.03.03. 07:38

Magyarország a triatlonvilág közepén

Hegyi Áron

A Magyar Triatlon Szövetség vendége volt Les McDonald, a nemzetközi szövetség (ITU) kanadai elnöke. A jeles vendég nem véletlenül érkezett éppen most Budapestre, jelenlétében írták alá a – május közepi – debreceni duatlon-Európa-bajnokság, illetve az augusztusi, immár hagyományos, tiszaújvárosi triatlon-nagyhét dokumentumait. Les McDonald kiemelte, Magyarország a sportág születésétől fogva fontos szerepet tölt be a triatlon világában, Tiszaújváros pedig már nyolc éve rendezi meg kiemelkedő szinten a Világkupa-versenyt. Az ITU elnöke kijelentette, el tudná képzelni, hogy Budapest triatlon-világbajnokságot rendezzen.

Sor került még egy ünnepélyes eseményre: Les McDonald megnyitotta az ITU európai regionális fejlesztési irodáját, amelynek vezetője az athéni olimpia triatlonversenyeinek főrendezőjeként bizonyított Márkus Gergely lesz. Hasonló hivatal csak Vancouverben és Sydneyben van. Az Európáért és Afrikáért felelős fiatal szakember legfontosabb feladata az edzők és a versenybírák képzése, valamint a fejlődő triatlonnemzetek felzárkóztatása, tehetségeik felkutatása és felkarolása lesz – a 2008-as pekingi olimpia jegyében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!