Hírek

2005.03.11. 07:01

Magyarok ausztriai esélyei

Már az euró bevezetése előtt érdemes a magyar cégeknek megvetni lábukat az euróövezetben, s erre legalkalmasabb ország a szomszédos Ausztria – hangzott el a Beruházóként Ausztriában című konferencián.

Regényi H.

A Világgazdaság című napilap  által szervezett és a HVB Bank által támogatott rendezvényen Matthias Kunsch, a HVB vezérigazgatója kiemelte: Magyarország elérte azt a fejlettségi szintet, hogy vállalkozói szerencsét próbálhassanak Ausztriában.
– Az Osztrák Gazdasági Ügynökség jelenleg tíz, az osztrák piacon megtelepedni szándékozó vállalatnak nyújt segítséget. Főleg a turizmusban és az építőiparban érdekelt cégekről van szó, de akad köztük olyan is, amelyik szállodát szeretne nyitni Bécsben – mondta el René Siegl, a befektetésösztönző szervezet igazgatója. Úgy látta: földrajzi fekvése és infrastruktúrája miatt Ausztriából könnyen elérhető Dél-Németország, Svájc, Észak-Olaszország csakúgy, mint Szlovénia és Horvátország. Mindez hetvenmilliós piacot jelent – tette hozzá. Csuba Dea, az adatmentéssel és informatikai biztonsági kérdésekkel foglalkozó Kürt Rt. marketingigazgatója alátámasztotta mindezt. A cég a földrajzi közelség és a kedvező cégalapítási feltételek miatt választotta Ausztriát. Tapasztalaik szerint az osztrák üzleti kultúra hasonló a magyarhoz.
Gerhard Burian, az osztrák gazdasági minisztérium munkatársa úgy látta: a kereskedelmi kapcsolatok kedvezők.
Magyarország számára is fontos, hogy az euró bevezetése előtt megvesse lábát az euró-zónában.

a szomszédos Ausztria – hangzott el a Beruházóként Ausztriában című konferencián. Regényi H. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!