Hírek

2005.03.17. 00:00

Magyar térségi napok

BAMA

Március 14. és 18. között a magyar régiók brüsszeli képviselete rendezésében tartják a belga fővárosban a Magyar Régiók Hetét. Az eseménysorozatot szerdán Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter nyitotta meg.
A rendezvény tiszteletbeli vendége volt Gurmai Zita euroképviselő, a Női Esélyegyenlőségi Bizottság alelnöke, az Európai Szocialista Párt Nőszervezetének elnöke, az Európai Parlament Regionális Bizottságának tagja. Beszédében egyebek mellett hangsúlyozta, hogy a nemzetállam feletti, nagyközösségi, összeurópai szinten is meg kell szervezni a magyar, a nemzeti, és főleg a regionális és helyi érdekek közvetlen, hatékony, demokratikus képviseletét.
Felszólalt a tanácskozáson Lévai Katalin magyar szocialista képviselő, az Európai Parlament Jogi Bizottságának alelnöke.
A szegénység elleni küzdelem, a felzárkózás a fejlett országokhoz, a beilleszkedés csak összefogással képzelhető el – fejtette ki. Ehhez szoros együttműködésre van szükség az uniós intézmények – az Európai Tanács, az Európai Bizottság és az Európai Parlament között. A képviselőnő ugyanezt az együttműködést igényelte regionális szinten a különböző ágazatoknál és intézményeknél is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!