Hírek

2005.03.11. 06:56

Lakás Burgasznál tizenkétmillióért

A növekvő turizmus és a még viszonylag alacsony ingatlanárak miatt jó üzlet lakást vásárolni Bulgáriában. Értéke húsz-harminc százalékkal emelkedhet évente.

Horváth K. József

[caption id="" align="alignleft" width="122"] A Napospart kedvelt üdülőhely
[/caption]A növekvő ingatlanárak és a bővülő turizmus miatt európai viszonylatban is jó üzletnek számít üdülőt vásárolni a Fekete-tenger partvidékén, ahol valóságos építési láz tombol. Szakértők szerint egy év alatt 40 százalékkal nőttek itt a lakásárak. Az előrejelzések szerint 2007-ig az évi 20-30 százalékos áremelkedés tovább folytatódik. Így a túlfűtött piacon már akár az építés befejezése után azonnal megérheti eladni az üdülő- vagy lakóingatlant. A keresletet tovább bővíti, hogy főleg brit, de skandináv és német nyugdíjasok is saját célra egyre több üdülőt vásárolnak.
A turisták magas száma miatt a bérbeadás is jó üzlet. Megközelíthetőség szempontjából is hatalmas a fejlődés: az uniós csatlakozásig befejeződik az autópálya-hálózat és több nemzetközi reptér építése. A tengerpart legnépszerűbb részei autóval akár 10-12 óra alatt elérhetők. Idén a légitársaságok több charter- és fapados járat indítását tervezik.

Floridától a Napospartig

1996 januárja óta van lehetőség arra, hogy magyar állampolgárok megkötések nélkül szerezhessenek külföldön ingatlant. Az első fecskék Floridában, Miami és Orlando környékén váltak üdülőtulajdonossá. Később a horvát és spanyol tengerparton vásároltak többen. Bulgária ma még felfedezetlen a magyarok részéről. A politikai helyzet szilárd, 2007-ben pedig várhatóan elnyeri az EU-tagságot. Emellett a turizmus az egyik legjobban fejlődő ágazata. Hegyvidéki síparadicsomai és homokos tengerpartja különösen vonzó üdülési lehetőséget jelentenek.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!