Hírek

2005.03.09. 07:50

Külföldi munka friss diplomásoknak

Friss diplomások számára kínál lehetőséget angol nyelvtudásuk fejlesztésére és szakmai gyakorlat megszerzésére a Közgazdászhallgatók Nemzetközi Szervezete (AIESEC).

R. H.

[caption id="" align="alignleft" width="263"] A közgáz egyetem hallgatói is március közepéig jelentkezhetnek
[/caption]Az AIESEC százötven – elsősorban az uniós pályázatok megírásában és a marketing területén jártas – diáknak kínál három hónapos külföldi munkát. Ez alatt fejlődik a gyakornokok nyelvtudása, szakmai gyakorlatot szerezhetnek, s értékes kapcsolatrendszert építhetnek ki.

A jelentkezőket többször is megszűrik. Alapfeltétel, hogy tanulmányaik vége felé járjanak, tehát a negyedik vagy ötödik évfolyamot végezzék a főiskolán vagy az egyetemen. Ezen túl megvizsgálják a nyelvtudásuk szintjét, s azt, hogy mennyire terhelhetők, illetve mennyire nyitottak különféle kultúrákra. A magyar nyertesek a programhoz csatlakozó országok valamelyikében végezhetik el a szakmai gyakorlatot, egy kis-vagy középvállalkozásnál. Ezzel egyidejűleg a társországokból is érkeznek Magyarországra EU-s és marketing szakos tanulók. Ezáltal a térség vállalkozásai kapcsolatba kerülhetnek egymással, s hosszú távú együttműködésüket is megalapozhatják – tudtuk meg Boda Zoltántól, a program elnökhelyettesétől. A programra március közepéig lehet jelentkezni. A 217-4530, 430-0688-as telefonon kérhető információ. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!