Hírek

2005.03.21. 00:00

Közterek szépülhetnek meg

Kétezer négyzetméter burkolótéglát nyerhet két önkormányzat, tízmillió forint értékben. A Wienerberger Téglaipari Rt. által meghirdett pályázaton bármelyik helyhatóság indulhat valamelyik közterületével.

Tóth T.

A részvételi felhívást a napokban kapta meg több mint kétezer önkormányzat. Több budapesti kerület és Pest megyei város érdeklődött eddig a pályázati feltételekről. A verseny első fordulójában a bírálóbizottság tájépítészeti szempontok alapján választja ki a legmegfelelőbb közterületeket. A második fordulóban országos, nyilvános és titkos tervpályázatot hirdetnek. Itt építészek és tájépítészek adhatják be terveiket a zsűri által kiválasztott két köztér burkolására. A győztesek nemcsak burkolótéglát nyernek, megkapják a tér befedéséhez szükséges engedélyezési szintű tervet is. Így két magyar településen a következő esztendő végéig átadhatják a közösségnek az új közteret. Az önkormányzatok március végéig pályázhatnak, a zsűri április végén hozza meg döntését. Az eredményhirdetés októberben lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!