Hírek

2005.04.01. 00:00

Kölcsönből építenek jövőre iskolát és óvodát

Lázin M. A.

– A pénzt elsősorban iskola- és óvodaépítésre szeretnénk fordítani – summázza egy mondatban a részleteket Gémesi György, Gödöllő polgármestere. A városatyát annak kapcsán kerestük meg, hogy a képviselő-testület úgy döntött, egymilliárd forintos hitelt vesz fel.

A település vezetése a Magyar Fejlesztési Bank hatvanmilliárd forintos forrásának terhére kívánja oktatási intézményeit fejleszteni. Szóba jöhet egy óvoda és iskola kialakítása Máriabesnyőn, a helyi gimnázium bővítése és a Hajós Alfréd Általános Iskola új helyszínen történő felépítése. Megtudtuk, a város költségvetése stabil. A hitelt három- esztendős türelmi idő után húsz évig kell törleszteni. Ha a település nyer, akkor a képviselő-testület eldönti, a számos terv közül melyik kapjon zöld utat. Gémesi György szerint eredmény legkorábban június elejére várható. Siker esetén az építkezés jövőre indulhatna.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!