Hírek

2005.03.22. 00:00

Kóka János ül Demszky Gábor székébe?

Fikciókkal nem kívánok foglalkozni – mondta a Reggelnek Demszky Gábor. A főpolgármester laptársunk híresztelésére reagált. Eszerint jelenlegi támogatói Kóka János gazdasági minisztert indítanák helyette 2006-ban a városvezetői székért. Ráadásul mindezt a szocialistákkal együtt vinnék véghez.

Körmendi G.–Zsidai P.

Lakos Imre, a fővárosi SZDSZ elnöke egyszerű kacsának nevezte hírt. Bőhm András, a liberálisok frakcióvezetője a maga részéről kizártnak tartja, hogy ez történjen. „Ennek semmi valóságalapja nincs” – jelentette ki lapunknak.
Gy. Németh Erzsébet nem kívánta kommentálni a hírt. Információink szerint, mivel Szili Katalin egyre esélyesebbnek mutatja magát az államfői székre, egyes szocialista képviselők puhatolózni kezdtek az SZDSZ-nél. Amennyiben támogatják Szilit, abban az esetben lobbiznak a fővárosi MSZP-nél, hogy az SZDSZ nevezhesse meg a közös főpolgármester-jelöltet. A hírbe hozott Kóka Jánost Párizsban értük utol. – A főpolgármestert Demszky Gábornak, a gazdasági minisztert Kóka Jánosnak hívják. És ez így van rendjén!” – felelte szűszakvúan. 

Szocialista vágyálom?

Ungár Klárát szintén lehetséges főpolgármester-jelöltnek tartják. Az SZDSZ Országos Tanácsának tagja elmondta: az SZDSZ-ben nincs még döntés a leendő városvezető személyéről. Szerinte az MSZP összekapcsolná a köztársaságielnök-jelölést

a főpolgármesteri székkel. „De ez csak szocialista vágyálom.”

a főpolgármesteri székkel. „De ez csak szocialista vágyálom.” -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!