Hírek

2005.03.09. 00:00

Keresztül Pest megyén

BAMA

Aszód Ülés
Ma délután tartja következő ülését a város képviselő-testülete a városháza tanácstermében. A tervezett napirendi pontok között szerepel többek között a takarékossági intézkedési terv, és a városi uszoda újraindításának lehetősége is. (vs)

Érd Ifjúsági klub
A képviselőtestület egy ifjúsági klub létrehozásáról döntött. A cél, hogy hasznos időtöltést nyújtson azoknak a gyerekeknek, akik napközben nem tudják elfoglalni magukat. A klubba elsősorban 12 és 18 év közötti fiatalokat várnak majd. (vs)

Gödöllő Gyógyszertári ügyelet
Március 7–14. között a Gábor Áron utcai Kígyó patika látja el a városban az ügyeletet. (vs)

Isaszeg Közbiztonság
Bűnmegelőzési céllal a településen ebben az évben tervbe vették a kamerás térfigyelő rendszer kiépítését. A várható költség 6-8 millió forint. A kivitelezés időpontjáról akkor döntenek, ha az ingatlaneladásokból vagy más forrásokból rendelkezésre áll majd az összeg. (vs)

Monor Inflációkövetés
A nem lakás céljára bérbe adott, valamint a bérleti formában hasznosított ingatlanok bérleti díját a KSH által közzétett 6,8 százalékos infláció mértékével emelte meg a képviselő-testület. A haszonbérleti formában hasznosított ingatlanok bérleti díja változatlan maradt. (vs)

Nagymaros Énekeseket keresnek
A Nagymarosi Férfikórus énekelni szerető és közösségre vágyó fiatalokat vár tagjai közé. Próbaéneklésre minden hétfőn este hét órakor lehet jelentkezni a művelődési házban. (vs)

Piliscsaba Épített örökség 
A képviselő-testület felkérte a településfejlesztési bizottságot, hogy végezzék el a védelemre érdemes helyi építészeti és természeti értékek felmérését. Amint elkészül a civil szervezetek közreműködésével a lista, a testület foglalkozik a helyi védelembevételi eljárással. (vs)

Szentendre Skanzen
A téli hónapokban zárva tartott a Szabadtéri Néprajzi Múzeum. Csak a Néprajzi Látványtára és Skanzen Galéria fogadott látogatókat. A tavaszi nyitásra a hagyományok szerint ebben az évben is áprilisban kerül sor, de a március 15-i ünnepnapon  9 és 16 óra között kinyitják  a skanzent. (vs)

Törökbálint Tétényi-plató 
A Duna–Ipoly Nemzeti Park elkészítette a Tétényi-plató Természetvédelmi Terület kezelési tervének javaslatát. Erről egy rövid, kétoldalas anyagban értesítette a település önkormányzatát. Az elképzelést a képviselő-testület a márciusi ülésen véleményezi. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!