Hírek

2005.03.09. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Szeged ÁLLÁSBÖRZE Még ma, szerdán is folyik 9 és 16 óra között a tanulmányi és információs központban a szegedi egyetem hagyományos állásbörzéje. A tanár szakos hallgatóknak országos adatbázis áll rendelkezésükre. (szla)

Kaposvár MŰEMLÉKGOND Téglák maradnak a Szigetvári utcai téglagyárból. A felújítás olyan sokba kerül, hogy senki sem vállalkozik rá. Itt található egy Hoffmann-kemence is, amiből alig fél tucat akad az országban. (szla)

Végegyháza FORRÁSHIÁNY A végegyházi önkormányzat történetében 1990 óta ez az első év, amikor forráshiányos költségvetéssel számol a képviselő-testület. Végegyházán 9,5 millió forintra lenne szükség, ám 800 ezer forintra van központi fedezet. Idén öt dolgozó megy nyugdíjba, akiknek ki kell fizetni a törvényben előírt járandóságukat, ami tízmillió forintot jelent. (h)

Debrecen FAGYKÁROK Jelentős károkat okozott a későn jött fagy a gyümölcsösökben.  A barackosokban nyolcvan százalékra becsülik a terméskiesést. Megtizedelte a fagy  a korán érő cseresznye- és meggyfák rügyeit is. (szla)

Eger Sulinet  Magyar Bálint oktatási miniszter nyitóelőadásával indult útjára a Sulinet Digitális Tudásbázis Roadshow, melyet a Sulinet Programiroda szervez. A hét helyszínt megcélzó tájékoztató és felkészítő sorozatnak 4500 regisztrált résztvevője van. Nyitó állomása Egerben lesz. (ss)

Nyíregyháza ÚJ ÜVEGHÁZ A botanikus kertben építenek új üvegházat. Az intézmény saját forrása mellé hétmilliós támogatást nyert a megyei területfejlesztési tanácstól, a még szükséges kétmilliót a városlakóktól várják. (szla)

Győr SZÁMOZOTT KUKÁK Elektronikus azonosítóval mérnék a fogyasztói adatokat a hulladékgyűjtőkön. A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. által kezdeményezett regionális hulladékgazdálkodási rendszer kiépítése 237 település 484 ezer embere hulladékának összegyűjtését szolgálja. (szla)

Miskolc JÓTÉKONYSÁGI BÁL  A Van Megoldás Bántalmazott Nőkért és Gyermekekért Egyesület március 19-én  jótékonysági bált szervez  a városban. A rendezvény bevételét egy krízisotthon létrehozására fordítják. (szla)
 
Pécs TÁMASZ-PONT 250 millió forintos költséggel fejlesztenék a városi hajléktalanok nappali ellátórendszerét. A program olyan intézmény kialakítását tervezi, amely a munkaképes hajléktalanoknak nyújtana szolgáltatásokat. (szla)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!