Hírek

2005.03.12. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Eger BERUHÁZÁS Az Eszterházy Károly Főiskolán felavatták a felsőoktatási intézmény gyakorló általános iskolája és gimnáziumának 150 milliós beruházásból létrehozott új létesítményét. A beruházásnak köszönhetően az iskola 785 négyzetméterrel bővült. (ss)

Sopron NÁDÉGETÉS Mintegy hetven hektáron égetik a vízügyi igazgatóság emberei a Fertő tavon a nádat. Teszik mindezt annak ellenére, hogy január 31-től általános tűzgyújtási tilalom van érvényben. (szpa)

Debrecen FŰTÉS A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága pénteki ülésén véleményezte és aláírásra javasolta a Fűtesz Kft. értékesítéséről szóló szerződést. A kiírt pályázat eredményeként a fűtéstechnikai társaságot a kft. menedzsmentje és dolgozói vásárolták meg 210 millió forintért. (szpa)

Zalaegerszeg MEGMARADNAK A MUNKAHELYEK Nem kerülnek az utcára a Zalahús dolgozói. Megmenekült a felszámolástól a Zalahús Rt. Egy magát megnevezni nem kívánó befektető vásárolta meg a társaság részvényeinek 77,8 százalékát. (szpa)

Székesfehérvár DÍJAZOTTAK Kilencedik éve az 1848-as szabadságharc és forradalom ünnepe előtt a városházán köszöntik a helyi sajtó munkatársait. A köszöntő után adták át az idei Penna Regia díjakat. A két díjazott: Kabáczy Szilárd fotóművész (posztumusz) és Vakler Lajos szerkesztő-riporter. (szpa)

Tatabánya LESZÁLLÓPÁLYA Jövő év elejétől jogszabály kötelezi a sürgősségi osztályokkal rendelkező kórházakat, hogy legyen megfelelő leszállóhelyük a mentőhelikopterek fogadására. Tatabányán már tavaly elkészült a pálya, amelyik azonban nem alkalmas éjszakai landolásra, mivel nincs kivilágítva. (szpa)

Szentes BEVÁSÁRLÓKÖZPONT Megépülhet őszre a Lidl, karácsonyra pedig a Tesco Szentesen. Mindkét áruház a körforgalmi csomóponthoz közel lesz, az egyik a Csongrádi, a másik az Ipartelepi úton. (szpa)

Tótkomlós ÖSSZEVONÁS A J. G. Tajovsky Művelődési Központot, a szlovák iskolát, az önkormányzati óvodákat egy szervezetbe tömöríti a tótkomlósi képviselő-testület. Mindezeket a szlovák iskolához integrálja. Az átalakítás miatt nem küldenek el senkit. (cs)

 Veszprém BÖRTÖNFEJLESZTÉS Az országban az elsők között Veszprémben jött létre közvetlen informatikai kapcsolat a rendőrség és a büntetés-végrehajtási intézet között. A technikai fejlesztéstől azt várják, hogy hatékonyabb lesz a rendőri munka. (szpa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!