Hírek

2005.03.17. 09:40

Keresztül Magyarországon

BAMA

Siófok HULLADÉK
Hulladékkezelő rendszer épül a Dunántúlon. Európai uniós támogatással az idén már megkezdődhet Baranya, Somogy, Tolna – nagytérségi hulladékkezelő rendszerének kiépítése. Ezt jelentette be a Dél-balatoni, Sió-völgyi Nagytérség Konzorcium elnöke Siófokon. (szpa)

Tatabánya ISKOLA
A megyeszékhelyen a felsőgallai Széchenyi általános iskola alapításának 125. évfordulóján vetélkedővel folytatódott az ünnepségsorozat. Az egész megyére kiterjedő német nemzetiségi versenyt az általános iskolák 5. és 6. osztályosai számára hirdették meg. (szpa)
 
Szombathely EGYETEM
Legalább ötvenszázalékos hallgatóinormatíva-emelést kér négy egyetem természettudományi kara. Ha ezt nem kapják meg, akkor oktatókat kell elbocsátaniuk. (szpa)

Szolnok TURIZMUS
A megye turizmusa az adatok szerint az elmúlt évben összességében nem változott. A vendégforgalom összetételét tekintve elmondható, hogy a külföldiek nagyobb részt képviselnek. A statisztikák szerint számuk jelentősen meghaladja a régiós szintet. (szpa)
 
Veszprém BALATON
Azoknak lett igazuk, akik nem értettek egyet a Balaton mesterséges vízpótlásával. A tó vízszintje a tavalyi legmagasabb értéknél már most egy centivel magasabb. Átlagosan csapadékos tavasz során pedig még 50 centiméterrel is emelkedhet. (mj)

Csongrád TANUSZODA
Jó esélylyel pályázhat a tanuszoda-építési programban a csongrádi önkormányzat. A városnak tizenöt évig kellene törlesztenie. A magántőke bevonásával épülő kétmedencés létesítmény a fürdő területén kapna helyet. (szpa)

Barcs SZEMÉT
Vétó a szemétgyűjtő szigetekért: védelmükbe vették a barcsi szelektív hulladékgyűjtő helyeket a város civil szervezetei. Legutóbbi ülésükön a képviselők arról döntöttek, hogy a hetvenegy gyűjtőhely nagy részét megszüntetik. (szpa)

Kecskemét DÍJAK
Elismerő címek és díjak adományozásáról döntött legutóbb Kecskemét képviselő-testülete. Az év kecskeméti rendőre dr. Boros Mária alezredes, az év kecskeméti tűzoltója címet Bencsik István főtörzsőrmester kapta. Őket május 11-én tüntetik ki. (szpa)

Eger TISZA-TÓ
Tovább folytatódik a Nagy Tavak elnevezésű kampány. Ennek keretében Magyarország nagy tavai mutatkozhatnak be: a Tisza-tó, a Balaton, a Fertő tó, a Velencei-tó, valamint az Orfűi tó. A látványában is megújult közös kiadvánnyal az Utazás kiállításon találkozhatnak először az érdeklődők. (ss)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!