Hírek

2005.03.24. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Eger GAZDÁK Nagy István, a Heves megyei sertéstenyésztők szakmai képviselője bejelentette, hogy a honi tenyésztők jelentős versenyhátrányban vannak a nyugat-európaiakkal szemben. Ennek ellenére most nem lenne szerencsés újabb gazdatüntetést tartani. (ss)

Nagyhalász ÓVÁS Kifogást nyújtott be az időközi polgármester-választás eredménye ellen az egyik jelölt. Albók József
a második helyen végzett a múlt vasárnapi voksoláson.
A helyi választási bizottság csütörtökön tárgyal a panaszról és hoz döntést az ügyben. (mj)

Pécs EXPÓ Látványos szakaszához érkezett a pécsi expócentrum építése. Most a rendezvényközpont sátorszerű tetőszerkezetének tartóelemeit állítják fel. Az idei Pécs Expót az októberi Pécsi napokhoz kötődően már az új létesítményben bonyolítják, és több szakkiállításnak, rendezvénynek is otthont ad majd a vásárközpont. (sza)

Orosháza GYÁRBEZÁRÁS A tavasz komoly változásokat hozott a Merian Rt. dolgozóinak életében. A cég hamarosan befejezi a baromfivágást a városban, és az Október 6. utcai központi telepét a jövő hónap elején bezárják. (cs)

Debrecen MOTOR Egyetlen darab létezik hazánkban abból a versenymotorból, amelyet több mint egy év alatt állított össze Belme József. A kiváló debreceni versenyző új csodajárművével hamarosan gyorsulásicsúcs-javítást fog megkísérelni. (mj)

Kékkút TÁMOGATÁS A Káli-medence hat települése szennyvízhálózatának kiépítéséhez anyagilag is hozzájárul a Kékkúti Ásványvíz Rt. A palackozótársaság ehhez most alapítványt hozott létre. (mj)

Salgótarján TÜNTETÉS Kilakoltatásuk ellen, munkát követelve tüntetett szerdán mintegy száz ember a városháza előtt. A megyeszékhelyen negyvenegy, többségében roma családot érint a kilakoltatás. Ők közel tizennégymillió forintos tartozást halmoztak fel az utóbbi években. (mj)

Miskolc DIÁKOTTHON Több mint hatszáz férőhelyes diákotthont és kollégiumot építenek a Miskolci Egyetemen. A munkálatokra kétmilliárd forintot fordítanak. A tizenötezer hallgatónak otthont adó felsőoktatási intézményben a bővítés után már csaknem ezerötszáz diákot tudnak elhelyezni. (fc)

Tatabánya ORVOSI RENDELŐ Birtokukba vehették az orvosok és a betegek a tizennégymillió forintból felújított Béla király körtéri orvosi rendelőt.
A munkálatok során korszerűsítették a vizesblokkokat, kicserélték a nyílászárókat, a helyiségek új burkolatot kaptak. Megújult az épület teljes külső homlokzata is. (mj)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!