Hírek

2005.03.26. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Mezőkovácsháza ÚJ JEGYZŐ
Április 1-jétől ismét lesz jegyzője és aljegyzője a településnek. A városban a rendszerváltás óta a helyettesítéseket nem számolva öt jegyző fordult meg. A jegyzői pályázaton dr. Tóth Albert kapott többségi szavazatot, új aljegyzőnek dr. Szilbereisz Editet választották meg. (h)

Mezőszemere TELKEK
Minden építési telek gazdára talált, amelyet az önkormányzat négyzetméterenként egy forintért kínált megvételre. A hetvenkilenc telekre összesen 849-en pályáztak. (mj)

Komlóska TILTAKOZÁS
A Legfelsőbb Bírósághoz fordul a Zempléni Településszövetség. Szerintük az Országos Választási Bizottság helytelenül állapította meg azt, hogy sikertelen a szövetség országos népi kezdeményezése. A szervezet azt szerette volna elérni, hogy az Országgyűlés módosítsa a postáról szóló törvényt. Úgy, hogy csak ott lehessen bevezetni mobil postai szolgáltatást, ahol azt igénylik és ahol az önkormányzat is hozzájárul. (mj)

Debrecen SZABAD KÓRHÁZLÁTOGATÁS
Pénteken feloldotta a Hajdú-Bihar megye fekvőbeteg-intézményeiben korábban elrendelt látogatási tilalmat a megyei tiszti főorvos. (mj)

Miskolc ÁRADÁS
Csaknem teljesen megszűnt az árvízveszély Észak-Magyarországon. A helyi vízügyi igazgatóság működési területén valamennyi folyón már csak első fokú, a legenyhébb az árvízvédelmi készültség. A következő napokban várható csapadékos időjárás miatt a Bodrog mellékfolyóin azonban újabb árhullámok indulhatnak el. (mj)

Szeged HANGVERSENY
Jótékonysági koncertet rendeznek húsvéthétfőn Szegeden. „A Rák ellen, az Emberért, a Holnapért!” Alapítvány estje este hét órakor kezdődik a Szegedi Nemzeti Színházban. (mj)

Kaposvár BALATONI HAJÓZÁS
A húsvéti ünnepekre kifutnak a balatoni kikötőkből a személyhajók. Szombaton Siófokról 10 órakor indul az első, amely három napon át körjáratban a Siófok–Füred–Tihany útvonalon közlekedik. A menetrend szerinti hajózási szezon április 23-án kezdődik. (mj)

Paks ATOMERŐMŰ
A szükséges vizsgálatok elvégzése és a rendszer felfűtése után újraindították az atomerőmű 2-es blokkját. Ehhez az erőmű két hete kapta meg az engedélyt az Országos Atomenergia Hivataltól. (mj)

Székesfehérvár CSATORNÁZÁS
A csatornaépítés éve lesz az idei a dunántúli megyeszékhelyen. Az önkormányzat saját forrásból nyolcszázmillió forintot költ a szennyvízhálózat bővítésére. (mj)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!