Hírek

2005.03.04. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Népszerű
A fővárosba látogató külföldiek körében a budai vár a legnépszerűbb látványosság, szinte mindenki idelátogat. (kg)

II. kerület Tanácskoznak
Iskolák házirendjéről és az idei költségvetésről tart tanácskozást a kerület közoktatási bizottsága március 8-án. (kg)

III. kerület Elfogadták
Az óbudai önkormányzat képviselő-testülete egyhangúlag elfogadta az idei költségvetést, amely közel tizennyolcmilliárd forintos bevételi-kiadási főösszeggel számol. (kg)

IV. kerület LOMTALANÍTÁS
A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. lomtalanítást végez Újpesten március 7–11. között. A kerület öt körzetből egymást követő napokon szállítják el
a véglegesen feleslegessé vált tárgyakat. (nvzs)

V. kerület CSALÁDI DÉLELŐTT
Kisgyermekes családokat vár vasárnap délelőtt 10 órától az Aranytíz Művelődési Központ. A programok között játszóház és kézműves foglalkozás is szerepel. (rv)

VI. kerület TÁMOGATÁS
Mintegy 250 milliós egyszeri vissza nem térítendő támogatást vesz igénybe az önkormányzat a fővárostól. Terézváros a korábbi forrásmegosztásról szóló rendelet hibás számításai miatt került kedvezőtlen helyzetbe. (rv)

VII. kerület ZSIDÓNEGYED
Találkozót szervez a Godot kávéházban március 10-én délután hat órakor az ÓVÁS! szervezet. Az egyesület a zsidónegyedért munkálkodik. (rv)

VIII. kerület SZIGORÍTÁS
A képviselő-testület döntése szerint helyszíni bírsággal büntethető az, aki nem takarítja el kedvence ürülékét. (dná)

IX. kerület UTAK
A József Attila lakótelepi városrészi önkormányzat legutóbbi ülésén öszszeállította 2005. évi közútfenntartási feladatainak címlistáját. (dná)

X. kerület TÁMOGATÁS
Távhőszolgáltatási díjkiegészítésre jogosult az, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 40000 forintot. (dná)

XI. kerület Felhívás
Emeld fel a szavad – emeld fel a telefont! címmel hirdet mozgalmat a Budapestiek Együtt Közéleti Társaság ma a Hemingway étteremben. Emelt díjas hívással lehet szavazni, hogy a közbiztonság, a köztisztaság vagy a közlekedés-e a legnagyobb gond Budapesten. A befolyt összeget a gond enyhítésére fordítják. (ka)

XII. kerület Ellátás
Pszichiát-riai betegek eseti gondozását, valamint munkába állításukat, szabadidejük hasznos és tartalmas eltöltését segíti az önkormányzat. (ka)

XIII. kerület PÁLYÁZAT
Az angyalföldi önkormányzat az egyházak, társadalmi és civil szervezetek támogatására pályázat útján kívánja odaítélni. Benyújtási határidő március 16. (nvzs)

XIV. kerület ELLENŐRZÉS
A képviselő-testület rendelete értelmében ellenőrzik a háziorvosi körzetek működését. Megállapítják a kialakított háziorvosi körzetek jellegét, az egyes körzetekhez tartozó közterületek elosztását és a fogorvosok által ellátandó létszámot. (nvzs)

XV. kerület Díjazás
B–15 Galambász Egyesület díjkiosztó ünnepséget rendez ma este hat órától a Csokonai Művelődési Házban. Az elmúlt év versenyeiért járó elismeréseket adják át. (pat)

XVI. kerület Tilos
Az önkormányzat megtiltaná az Erzsébet-ligeti Színháznál kialakított díszköves részen a parkolást. Ennek érdekében valószínűleg betonakadályokkal zárják el a területet. (pat)

XVII. kerület Bővítés
A polgármester az önkormányzat épületének bővítését javasolja. A másfél milliárdos beruházáshoz egymilliárd forint hitelre van szükség.

XVIII. kerület PARKOSÍTÁS
Pályázatot hirdet az önkormányzat az erdők, közterületek takarítására, parkfelújításra. Az adatlapot március 7-től lehet átvenni az ügyfélszolgálati irodában. (vz)

XIX. kerület TÉVÉ
Új szerződést kell kötniük a kispesti tévénézőknek a kábeltelevízió új üzemeltetőjével. Március 15-ig lehet aláírni a papírokat az ügyfélszolgálati irodákban. Címük: 1222 Budapest, Komáromi út 23. vagy 1013 Budapest, Krisztina tér 2. (vz)

XX. kerület ZÁRVA
Záróra előtt lehúzza a redőnyt az egyik élelmiszerbolt a Gubacsi lakótelepen. A lakók panasszal fordultak az önkormányzathoz. A kereskedőnek a nyitvatartási idő megváltozását be kell jelentenie a jegyzőnél, s tájékoztatnia kell a vásárlókat. (vz)

XXI. kerület UNIÓS EGYÜTTMŰKÖDÉS
A dél-budapesti kerületek csepeli uniós fórumán előkészítették a társulás alapító okiratának tervezetét. A részt vevő alpolgármesterek megvitatták a 2005. évi közös fejlesztési lehetőségeket. (vcs)

XXII. kerület TÁNCHÁZ
Magyar táncházat tartanak a KUSZÁ-ban holnap 16 és 20 óra között. A programban rábaközi táncok és játékok tanítása is szerepel. Muzsikál a Kóborzengő zenekar, közreműködik Vizi Adrienn. (vcs)

XXIII. kerület DÍJMÓDOSÍTÁS
Törvényi változások miatt módosították a talajterhelési díjról szóló helyi rendeletet. Eszerint 2005-ben a díj fizetésére kötelezetteknek a teljes díj 20 százalékát kell fizetniük. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!