Hírek

2005.03.07. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Kerítés
Az önkormányzat tizenegymillió forintot különített el a váralagút tetején lévő kerítés átalakítására. Így kívánják megakadályozni, hogy bárki is leessen húsz méter magasból. (kg)

II. kerület
Költségvetés Március 10-én szavaznak a kerület idei költségvetéséről. A tervezett kiadási és bevételi fő- összeg 19,9 milliárd forint. (kg)

III. kerület Kátyúk
Az Árpád hídra vezető út illesztékeinél a szakemberek szerint a kátyúk azért keletkeztek, mert nem a megfelelő hőmérsékleten aszfaltoztak. A hibát hamarosan kijavítják. (kg)

IV. kerület NEVELÉS
A bölcsődei gondozásra huszonnyolc százalékkal több pénzt fordít az önkormányzat idén. Ez a pénz az intézmények kiadásainak mindössze az egyharmadát fedezi. (nvzs)

V. kerület CIVILEK
Civil referens dolgozik a polgármesteri hivatalban. Feladata a pályázatfigyelés és -írás, előadások szervezése, valamint az alapítványokkal való kapcsolattartás. Ezzel segíthet a szervezeteknek, hogy a különböző forrásokhoz hozzájussanak. (rv)

VI. kerület NYUGDÍJASHÁZ
Közösségi házat hoz létre az önkormányzat az Eötvös utca 10-ben. A ház nemcsak az idősek, hanem minden nemzedék találkozásának színtere lehet. A cél érdekében a kerület vezetői állami és EU-támogatásért is folyamodnak. (rv)

VII. kerület ZÖLD KERÜLET
Növény-örökbefogadási akciót tervez a kerületi MSZP-frakció. Azt kezdeményezik, hogy a kerületi lakóházak térítésmentesen kapjanak kapujuk elé két dézsában örökzöldet. A növények gondozását azonban vállalniuk kell. (rv)

VIII. kerület CÍMVÁLTOZÁSOK
A társasházkezelő Kisfalu Kft. tavasszal átteszi központját a Losonci utca 2. szám alá. A helyiségeket eddig használó Józsefvárosi Vagyonkezelő onnan a Tavaszmező utca 2-be költözik. (dná)

IX. kerület KÖZRAKTÁRAK
A fővárosi önkormányzat szerint a közraktárak mindhárom épülete megmaradna. A Duna-parthoz közelebb esőket árkádosítanák, a folyó mentén pedig kerékpár- és gyalogutat építenének. (dná)

X. kerület KIEGÉSZÍTÉS
Víz-, csatorna- és szemétszállítási díjkompenzációra jogosult az a kerületi lakossági fogyasztó, aki a X. kerületben közhasznú munkát végez. (dná)

XI. kerület Több pénz közbiztonságra
Az idei költségvetésben közel negyven százalékkal több pénz jut közbiztonságra. Folytatódik többek között a térfigyelő rendszer kiépítése. Ebbe a lágymányosi lakótelepet is bekapcsolják. (ka)

XII. kerület Mozgásfejlesztés
Mozgásszobát alakítottak ki a Zalai úti bölcsődében. A játékok biztosítják a gyermekek egyensúlyérzékének kialakítását, előmozdítják testi és szellemi fejlődésüket. (ka)

XIII. kerület CSALÁDSEGÍTÉS
Több intézmény összevonása eredményeként a felnőttkorúak, egyedülállók vagy gyermekes családok nappali ellátását végzi a Prevenciós Központ. Az intézmény gyermekjóléti feladatokat, a fogyatékosok, a pszichiátriai betegek ellátását is vállalja. (nvzs)

XV. kerület Felmérés
A leendő első osztályos tanulók képességvizsgálati felmérőjét tartják ma a Kolozsvár utcai általános iskolában. (pat)

XVI. kerület Válasz
Miért került majdnem egymillió forintba az önkormányzati gépkocsik téliesítése? Ezt kérdezte Csomor Ervin képviselő egy interpellációban. A polgármester, Szabó Lajos Mátyás azt válaszolta: az autók téli gumiabroncsaira 735000 forintot költöttek. (pat)

XVII. kerület Takarékoskodás
A képviselő-testület elé terjesztett javaslat szerint a szűkös anyagi lehetőségek miatt az önkormányzat nem támogatná az Értelmes Életért Alapítványt. Az alapítvány 1992 óta működik, céljai között szerepel a halmozottan sérült, vak gyermekek és fiatalok segítése. (pat)

XVIII. kerület Egyéni kezdeményezés
A pestszentimrei városrészi önkormányzat képviselője, Baraksó Gábor pénzügyi alapot hozott létre többgyermekes családok támogatására. A februári tiszteletdíját erre fordítja.  (vs)

XIX. kerület Diáktárlat
A Magyar Képzőművészeti Egyetem diákjai mutatkoznak be a kispesti Vigadó Galériában. A tíz leendő művész tárlata március végéig látható. (vs)

XX. kerület Zárva a hivatal
A polgármesteri hivatal március 14-én, hétfőn zárva tart, viszont március 19-én, szombaton, 8–12 óráig fogadják az ügyfeleket. (vs)

XXI. kerület ÚJ EMLÉKMŰ
Az emlékbizottság döntése értelmében az 1956-os jubileumi emlékművet a Szent Imre térre helyezik át, a kopjafa helyére. Utóbbit a temető 45-ös parcellájába, a forradalom hőseinek nyughelyére viszik. (vcs)

XXII. kerület KIÁLLÍTÁS
Terepjáró-kiállítás nyílt a Camponában. A látogatók szavazhatnak is kedvenc terepjárójukra. (vcs)

XXIII. kerület TEMPLOM
A református egyházközösség arra kérte az önkormányzatot, biztosítson telket egy templom építéséhez. Az új épület a Szentlőrinczi úti tömbházak mögött kijelölt telken épül majd. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!