Hírek

2005.03.29. 06:40

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Túlélők Az önkormányzat várja azok jelentkezését, akik személyesen is részesei voltak Budapest 1944-45-ös ostromának. A kerület szeretne a számukra egy találkozót szervezni. (kg)

II. kerület Megállapodás Az önkormányzat és a Jövő SC közötti megállapodást ismerteti Horváth Csaba polgármester és Verrasztó Zoltán, a sportklub elnöke március 30-án. (kg)

III. kerület Testületi ülés Huszonkét napirendi pontról tárgyalnak a képviselők a szerdai testületi ülésen. Többek között a városfejlesztési tervezetről és az óvodai hálózat átszervezéséről lesz szó. (kg)

IV. kerület ÁTALAKUL Az Árpád úton egykor a város legnépszerűbb mozgóképszínháza működött. A mozi 1997-ben végleg bezárt, helyén most ötszintes lakó- és irodaház épül. (nvzs)

V. kerület TESTVÉRVÁROS Gyümölcsöző a kapcsolat a Belváros és Krakkó I. kerülete között. Ebben az évben krakkói gyerekek nyaralnak Magyarországon, illetve budapestiek mennek Lengyelországba. (rv)

VI. kerület MÉLYGARÁZSOK Több mélygarázst terveznek a kerületben. A Király utca 8–10. számú telek, a Nagymező utca, valamint a Jókai tér alatt is parkoló lesz. (rv)

VII. kerület DÍSZKIVILÁGÍTÁS A Rózsák terén lévő katolikus, valamint a Városligeti fasori református és evangélikus templom hamarosan díszkivilágítást kap. (rv)

VIII. kerület CIVILEK JÓZSEFVÁROSÉRT Az Együtt Józsefvárosért Egyesület a továbbiakban is várja a lakosság észrevételeit minden helyi kérdéssel kapcsolatban. Címük: Baross u. 28. (dná)

IX. kerület FÉLFOGADÁS Az önkormányzat közterület-üzemeltetési csoportja februártól az Üllői út 45. szám alatt működik. Ügyfélfogadás hétfőn 13–17.30, szerdán 8–16, pénteken 8–12 óra között. (dná)

X. kerület DÍJ Andó Sándor polgármester javaslatot tett az önkormányzati képviselőknek a „Kőbánya Közbiztonságáért” díj adományozására. (dná)

XI. kerület Gyerekrendezvény A Muzsikás együttes táncházat tart ma délután a Fővárosi Művelődési Házban gyermekeknek, kézművesműhellyel. (ka)

XII. kerület Megszűnt üzletek A Krisztina körút elején egy használtruha-üzlet, a Fodor utcában pedig egy cukrászda szűnt meg a kerületben. (ka)

XIII. kerület SEGÉLY Tanulmányaikban anyagi okok miatt hátrányban lévő diákokat támogat A Kerület Gyermekeiért Alapítvány. A pályázat beadási határideje: április 15. (nvzs)

XIV. kerület ESSZÉVERSENY Az európai polgárság és az európaiság eszméje címmel Zugló polgármestere esszé- pályázatot hirdetett középiskolások számára. A határidő április 15. (nvzs)

XV. kerület Kitüntetés Dr. Gaál Lajosné, a Kontyfa Középiskola, Általános Iskola tanítója a Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztjét kapta. (zsip)

XVI. kerület Túlköltés 85 millióval többe kerül a szakrendelő felújítása. Az ok: a műszaki előkészítés hiányos volt, s az átépítés során kijavítandó korábbi szabálytalansá-gokra jöttek rá. (zsip)

XVII. kerület Nívódíj András Károly kertépítési nívódíjban részesült. A kitüntetett a kerületi Ilex kertészeti áruda vezetője. (zsip)

XVIII. kerület ZÖLD Négy játszóteret újít fel az önkormányzat. A beruházáshoz 73 millió forint állami támogatást nyertek, amihez csak 8 milliót kellett hozzátenni. (vz)

XIX. kerület ZAJ Új autókereskedés épül Kispesten. A beruházó vállalta, hogy zajvédő falat épít a Nagykőrösi út egy szakaszán. (vz)

XX. kerület DOBOGÓ Hatvan, tavaly dobogós helyen végzett erzsébeti sportolót jutalmazott meg a kerület vezetése. Kapott elismerést galambász és súlyemelő is. (vz)

XXI. kerület TANFOLYAM Határidőig minden helyet betöltöttek az önkormányzat ingyenes angol nyelvtanfolyamán. Tervezik újabb indítását. (vcs)

XXII. kerület KÖLTSÉGVETÉS Felkerült az önkormányzat honlapjára (www.budafok.hu) a költségvetés szövege. (vcs)

XXIII. kerület FESTŐÜNNEP Csütörtökön nyílik Bakallár József soroksári festőművész 65. születésnapját ünneplő kiállítása a Galéria 13-ban. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!