Hírek

2005.03.12. 00:00

Kényszerköltözés a Damjanich utcából

Zsidai P.

Az ország egyetlen dekoratőr szakiskolájának munkatársai a mai napig nem tudják, valójában miért kellett elköltözniük a Damjanich utcai épületből.
A döntést a tulajdonos fővárosi önkormányzat egyik képviselője közölte. Az oktatási ügyosztály azzal indokolta a lépést, hogy az intézmény jelenlegi székhelyén a szakképzéshez szükséges feltételek nem biztosítottak. Erről Sándorfy Éva, az iskola igazgatóhelyettese megdöbbenve értesült lapunkból. Mint mondta, az érvelés nem felel meg a valóságnak. A volt épület ugyanis alkalmasabb az oktatásra, mint a jelenlegi. Bár a Szentkirály utcainak nagyobb az alapterülete, egyharmadát a lépcsőház foglalja el. Így összességében kevesebb hasznos területhez és kisebb tantermekhez jutottak.
Kérdéseinkkel Schiffer János főpolgármester-helyetteshez fordultunk, aki Ifi Istvánhoz irányított. Az oktatási ügyosztály vezetőjét azonban hiába kerestük, nem hívta vissza szerkesztőségünket. Információink szerint a fővárosnak azért volt szüksége az épületre, hogy eladja. Úgy értesültünk, ennek érdekében már meg is egyezett a hetedik kerületi önkormányzattal.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!