Hírek

2005.03.03. 07:41

Kate az irodalmat is imádja

T. Sz.

Gyönyörű színésznő lévén, Kate Beckinsale tökéletesen eljátszotta Ava Gardnert az Aviátor című filmben. Az 1990-ben elhunyt Ava Gardner nem tartozik a legnagyobb amerikai csillagok közé. Ám sokak szerint nála szebb színésznőt sosem foglalkoztatott Hollywood.

Kate Beckinsale korábbi filmjeiben szintén a szépségével kápráztatta el az erősebb nemet, így például a Van Helsingben és a Underworldben. De emlékezetes a Pearl Harborban nyújtott alakítása is, amelyben övé a női főszerep. Tévedés lenne azt hinni, hogy az angol színésznő csak a külsejével hódít. Kate ugyanis művelt nő, aki imádja a szépirodalmat. Három évig Oxfordban hallgatott francia és orosz irodalmat. Tizenévesen maga is próbálkozott írással, méghozzá sikeresen. Egy rangos szépírói versenyen kétszer is első helyezett lett elbeszéléseivel, majd költeményeivel. Oxfordtól csak azért vett búcsút, mert a színészmesterséget választotta. Döntésében nyilván szerepet játszott, hogy színészcsaládban nőtt fel.

A hírek szerint nehéz kamaszkora volt: kóros soványságban szenvedett, és láncdohányos volt. Ma is dohányzik, de az alakjával semmi gond. Sőt a Van Helsingért képes volt hízni is, méghozzá tíz kilót. Ava Gardner szerepéért még ötöt szedett fel. Kate 1999-ben szülte meg kislányát, Lilyt. Az apa egy walesi színész, Michael Sheen. Pár éve azonban elváltak útjaik. Kate tavaly májusban ment hozzá a rendező Len Wisemanhez, akitől Lily külön „jegygyűrűt” kapott. 

Kate Beckinsale

London, 1973. július 26.

1991: első jelentős szerepe egy második világháborús tévéfilmben

1991–1994: Oxfordban tanul

1999: megszületik a kislánya

2002: a Stuff nevű magazinban a világ 102 legerotikusabb hölgyének listáján a 63. helyre kerül

2004: feleségül megy Len Wisemanhez

Főbb szerepei: Aviátor, Van Helsing, Underworld, Pearl Harbor, Sok hűhó semmiért     

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!