Hírek

2005.03.21. 00:00

Kaisert ismét elítélhetik

Ismét elítélhetik szerdán Kaiser Edét, aki első fokon tényleges életfogytiglant kapott a móri mészárlás miatt. Vádlott-társa Kiglics Attila is, a móri per koronatanúja.

Szemán László

Várhatóan kommandósok viszik majd szerdán reggel a Pesti Központi Kerületi Bíróságra Kaiser Edét (30). Ezúttal lopásért kell felelnie. A móri mészárlás miatt nem jogerősen tényleges életfogytiglant kapott Kaiser egyik vádlott-társa a perben a móri per koronatanúja, Kiglits Attila (30). Kiglicset ma is házi őrizetben tartják a Csepel-sziget egyik településén.

A vád szerint Kaiser, Kiglics, D. Gábor, C. Alexandra és K. István 1999. március 17-én a Mammut I bevásárlóközpontban lévő Schmuk ékszerboltot lopták meg. Gyűrűvásárlás ürügyén ketten elterelték az eladónő figyelmét. Ezalatt Kiglics Attila kulccsal kinyitotta a vitrint és onnan D. Gábor 3 millió 364 ezer forintnyi arany ékszert emelt ki. Az eladónő észrevette a lopást. A banda elmenekült. Kiglicset és D. Gábort üldözőbe vették a központ biztonsági őrei. D.-t a Csalogány utcában utol is érték, ám gyomron ütötte az őt megfogó őrt és elszaladt. Befutott a közeli Földes Ferenc szakközépiskolába, és beült egy órára. D. Gábor az ékszereket egy épület tűzfalába rejtette el, amelyekért később viszszamentek és elosztottak egymás között.

Az akció előkészítésében, például a terepszemlében valamennyien részt vettek. Kaiser Ede az akció közben az ékszerüzlet közelében figyelő feladatot látott el. Valamennyiüket jelentős értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopással vádolják, Kaisert bűnsegédként, a többieket társtettesként. A büntető törvénykönyv szerint a büntetésük kettő-tíz év lehet.

Mórt még mindig tagadja

A Magyar Televíziónak adott, majd viharos körülmények között letiltott interjújában Kaiser Ede tagadta, hogy ott lett volna 2002. május 9-én a móri bankfiókban. A vádirat szerint ebben az időpontban ismeretlen személy ismeretlen orosz személytől beszerzett Skorpióval megölt nyolc embert. Kaiser az ítéletből csak annyit értett meg, hogy manipulálták a telefonokat, a tanúit nem fogadta el a bíróság, az ellene vallókat viszont elfogadta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!